© Anadolu Ekspres 2021

Kışın Habercisi Tezgahlarda Yerini Aldı

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte mevsimin habercisi olan kestane, ocaklarda yerini almaya başladı. Aksaray’ın şemsiyeli sokağında kestane pişiren Ramazan Uğurlu “Yaklaşık 12 yıldır şemsiyeli sokakta hizmet veriyorum kışın vazgeçilmezi kestaneler de yerini aldı.”

 Aksaray’da soğuk günlerin yaklaştığı bugünlerde kış aylarının habercisi kestaneler cadde ve sokaklarda satılmaya başlandı. Kışın vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve iç ısıtan kestaneler cadde ve sokaklarda kestane ocakçıları tarafından satışa çıkarıldı.

Besin açısından olduğu kadar pişirme yöntemleriyle de zengin olan kestane genellikle ocakçılar tarafından közlenerek pişirilerek enfes tadına ulaşıyor. Dumanı üstünde olan kestaneler yiyenlerin hem elini hem de içini ısıtıyor.

Aksaray’da şemsiyeli sokakta seyyar satıcılık yapan Ramazan Uğurlu: “Yaklaşık bir hafta önce kestane tezgâhlarda yerini aldı. Şu an çeşitlerim yok, ama yaklaşık iki hafta sonra diğer kestaneler de gelecek. Şu an kilosu 200 TL; geçen sene ile hemen hemen aynı fiyatta. Kışın vazgeçilmezi olan kestaneyi, yaklaşık 11-12 yıldır Şemsiyeli Sokak’ta halkımızın hizmetine sunuyorum. Kışın da kestane pişiriyorum. Evinde bu imkânı olmayanlar, özellikle üniversite öğrencileri, arzu ederlerse Şemsiyeli Sokak’a buyurup gelebilirler.” Dedi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER