© Anadolu Ekspres 2021

Kilise-Camide Müştemilat Binası Aslına Uygun Olarak Restore Edilecek

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Güzelyurt kilise-camide müştemilat binası eski haline uygun şekilde restore edilecek. Bu kapsamda Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Güzelyurt ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu tarafından karşılanan Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, özellikle kilise-cami müştemilat binasının yapımına başlanılması ve tarihi eserin bahçesindeki kötü görüntünün ortadan kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ile kilise-camiye gidilerek müştemilat binasını inceledi. En kısa sürede müştemilat binasının eski haline uygun şekilde restore edileceğini belirtti. Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç'a ilçeye yapmış olduğu ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarak kilise-cami maketi hediye etti.

Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Güzelyurt'tan çok etkilendiğini belirterek, tarihi ve doğal güzellikleri ile eşsiz bir yer olduğunu söyledi. Bu konuda Kılınç, en kısa sürede tekrar ziyarete geleceğini belirterek Güzelyurt’tan ayrıldı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER