© Anadolu Ekspres 2021

KGK: KKTC İçin Elimizi Taşın Altına Koymaktan Geri Durmayacağız

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), KKTC'nin uluslararası zeminde tanınması ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla Medya Diplomasisi çalışmalarına hız kazandırarak, KKTC'ye çıkarma yaptı.

Lefkoşa'yı ziyaret eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydemir, Kıbrıs Temsilcisi Gökhan Güler ve Dış Medya Meclis Üyesi Orhan Akyüz KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Heyet, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile de görüşme yaptı. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile KGK heyeti, medya, KKTC ve Türkiye üzerine fikir alışverişi yaparken, Genel Başkan Dim, Tatar'a KGK'nin dergisi olan Küresel Medya ile konsey çalışmalarının yer aldığı bir dosyayı da takdim etti. 

 

İzlenecek Yol Haritasına Dair Görüşüldü

KGK heyeti, daha sonrasında KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile de görüştü. Görüşmede KKTC için yapılacak kamu diplomasisine destek çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapılırken, izlenecek yol haritasına dair de görüşüldü. 

 

"KKTC İçin Bundan Sonra İnisiyatif Almaya Hazırız"

Yapılan görüşme trafiğinin ardından konuşan Genel Başkan Dim, "Kıbrıs aziz vatanımızın değerli bir parçasıdır. KKTC ise bir Türk devleti olarak kardeş ülkemizdir. Kıbrıs Türk halkının refahı, huzuru, sevinci ve tasası bizim de ortak hissiyatımızdır. 2019 yılında konsey olarak Girne'de KKTC için uluslararası bir medya çalıştayı yapmış ve çok ses getirmiştik. KKTC için bundan sonra da inisiyatif almaya hazırız" dedi.

 

"Elimizi Taşın Altına Koymaktan Geri Durmayacağız"

KKTC için ellerinden gelenin en iyisini yapmayı kendilerine ilke edindiklerini de belirten Dim, "Sayın Cumhurbaşkanı Tatar'ın Türkiye ile ilişkileri tarihteki en yüksek düzeye taşıyan tutumu göz ardı edilemez. Yine Dışişleri Bakanı Sayın Ertuğruloğlu'nun yıllardır Türk tezlerini şiddetle savunan bir kişi olması büyük avantajdır. T.C. Büyükelçisi Feyzioğlu ise güçlü bir figür olarak her açıdan iki ülke için de değerli bir kazanımdır. Bu çerçevede KKTC kuruluşunun 40'ıncı yılına gelirken uluslararası alanda tanınmak, yeni açılan devasa ve modern havalimanı ile direkt uçuşlarla daha çok yabancı turisti ağırlama potansiyeline sahiptir. Biz de 63 ülkede temsilcileri olan uluslararası bir medya örgütlenmesi olarak KKTC için elimizi taşın altına koymaktan geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.  Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER