© Anadolu Ekspres 2021

“Kentsel Dönüşümle ‘Yapılamaz, Girilemez’ Denilen Alanlara Girdik”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, eski sanayi sitesinin yıkım işlemlerinin yüzde 85 oranında tamamlandığını ifade ederek, "Kentsel dönüşümle 'yapılamaz, girilemez' denilen alanlara girdik" dedi.

Başkan Dinçer, eski sanayi sitesinin yıkım işlemlerinin yüzde 85 oranında tamamlandığını açıkladı. 122 bin metrekare inşaat taban alandaki yapıların yüzde 85’inin yıkımının gerçekleştiğini ifade eden Dinçer, gönüllülük esasıyla esnafla uzlaşma sağlanarak yıkımların gerçekleştirildiğini belirterek, 1563 adet yapı bina ve müştemilat bulunan alanda 1200’ü aşkın yapının yıkımının başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Kentsel Dönüşümle ‘Yapılamaz, Girilemez’ Denilen Alanlara Girdik

Aksaray’da Hamidiye Mahallesi başta olmak üzere kentsel dönüşümle modern kent kimliğine yakışmayan yapıları ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan doğal afetler tedbir alma ile beraber modern yapılaşmayı zorunlu hale getirdi. Biz de şehrimizde risk teşkil eden yapıları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkarak yerlerine modern, kullanışlı ve sağlam binalar yapmak için projeler ürettik. Bu çalışmaları büyük bir gayret ve özveri içerisinde yaparken hak sahipleriyle birlikte de istişare içerisinde bulunuyoruz. Kentimize yakışır binalar, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER