© Anadolu Ekspres 2021

Keleş: Saldırı Olayına Karışanlar Aktürk’ün Pide Dağıttığı Gençlerdir

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, CHP Gençlik Kolları'na yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulunarak, saldırganların AK Parti ile ilişkisi olduğunu söyledi. Keleş, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk'ün, saldırganlara yönelik olarak "Partimizle alakası yoktur" sözlerine yanıt veren Keleş, "Fotoğraflar ortada, görüntüler ortada, ifade tutanakları ortada, hala bizimle ilgisi yok diyorsunuz. Pes doğrusu!" dedi.

 CHP Gençlik Kolları, seçim çalışmaları kapsamında broşür dağıtımı yaparken, AK Parti Gençlik Kolları'ndan bir grubun saldırısına uğradıklarını iddia etmişti. AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk ise bu iddiayı yalanlayarak, saldırganların AK Parti ile herhangi bir bağının olmadığını söyledi.

Gençlerimize Yönelik Çirkin Saldırıyı Bir Bir Anlatacağım

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş de bu konuda bir basın açıklaması yaparak, Aktürk'ün sözlerine karşılık verdi. Keleş, "Gençlerimize yönelik çirkin saldırıyı bir bir anlatacağım.  Aktürk’ün açıklamalarını, karakol ifadeleri ve olayın video görüntüleri zaten yalanlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Broşürü Fırlatan Gençler, Aktürk'ün Pide Dağıttığı Gençlerdir

Keleş, "Saldırganların Gençlik Kollarımızla alakası yok” demişsiniz. Tartışma Aktürk’ün beraber pide dağıttığı gençlerin, broşür dağıtan gençlerimizin yüzüne broşürü fırlatmasıyla başlamıştır. Broşürü fırlatan gençler, Aktürk’ün pide dağıttığı gençlerdir. Olay yerine gelen sarhoş saldırganlar, bu gençlerin aramasıyla olay yerine gelip muşta ile bijon anahtarı ile saldırmışlardır. Şayet bunlar Gençlik Kollarına mensup değilse neden sahaya bunlarla çıktınız Aktürk? Gençlik Kollarınız yok mu da bu gençlerle sahaya çıktınız? Bu sarhoşların oradan tesadüfen geçmesi, İstanbul İl binamıza saldıranların tesadüfen oradan geçmesiyle aynı durumdur" dedi.

Siyasi Nezaket Hastaneye Gelip Geçmiş Olsun Demektir

CHP Gençlik Kolları'nın broşür dağıtımı sırasında AK Parti Gençlik Kolları'nın eline  zorla broşür tutuşturduğuna dair delil olup olmadığını soran Keleş, "İfadeler bile bunu yalanlıyor. Yoldan geçen sarhoşların konuyla alakası yoksa neden bizim gençlerimize saldırmışlardır? Sizin haminiz bunlar mı? Siyasi nezaket hastaneye gelip geçmiş olsun demeyi gerektirir. Davet ile geçmiş olsun denilmez. Bir yandan olayı kınayıp geçmiş olsun dileyip, diğer yandan saldırganlara dolaylı arka çıkmak için olayı saptırmayın. Olaya karışan gençlerin fotoğrafları da özelden tarafınıza iletildi" açıklamasında bulundu.

Bu Kadar Pişkinlik Ancak Arsızlıkla Açıklanır

Keleş, "Hem CHP’li gençlere saldırıp hem de bu şehrin huzurunu bizim bozduğumuzu söylemenize pes doğrusu. Bu kadar pişkinlik ancak arsızlıkla açıklanır. Aksaray’ın yıllarını kaybettirdiniz, bizim vaktimizi kaybettirmeyin. Biz zamanımı polemiklere değil, yıllardır Aksaray’a veremediğiniz hizmeti vermek için harcayacağız" diyerek sözlerine son verdi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER