© Anadolu Ekspres 2021

Kamu Bankalarına Kredi Borcu Olanlara Borç Erteleme Kredisi Başvuruları Başladı

Vatandaşın bankalara olan borçları her geçen gün artmaya devam ederken o kişilerin borçları için Cumhurbaşkanı kararı çıktı! Halkbank borç kapatma kredisi için beklenen açıklama geldi 6 ay ertelemeli kredi başvuru ekranı açıldı.

Özellikle de pandemi döneminde vatandaşın zorlu günleri geçirmesi için verilen destek kredileri ile bankaya olan borçlar katlanmış, ekonomik olarak şartların ağırlaşması ile vatandaşlar borçlarını ödemekte zorlanmaya başlanmıştı.

Sürece borçlu olarak yakalanan kişilerin yükselen enflasyon oranları ve gelen zam yağmuru ile borçları katlandıkça katlanmıştı. Devlet vatandaşı desteklemek ve ekonomide çarkların dönmesini sağlamak amacı ile yeni destek paketlerini peş peşe devreye alırken hem bireysel müşteriler hem de esnaflar için yeni destek paketleri peş peşe açıklanmıştı.

HALKBANK BORÇ KAPATMA KREDİSİ 2023! BORCU OLANLAR NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Borcu olan kişilere yönelik olarak yapılan yeni düzenlemeler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni destekler vereceklerini ilan etmişti. Kabine toplantısının ardından Ulusa Sesleniş Konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni destek kredisi müjdesi verirken "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diyerek yeni destek paketini duyurmuştu.
Özellikle de pandemi döneminde vatandaşın zorlu günleri geçirmesi için verilen destek kredileri ile bankaya olan borçlar katlanmış, ekonomik olarak şartların ağırlaşması ile vatandaşlar borçlarını ödemekte zorlanmaya başlanmıştı.

Yeni destek paketi Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken Halkbank üzerinden kredi kullanan, ancak kredi borcunu ödeyemediği için takibe düşen esnaflar için 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli borç kapatma kredisi verilecek. Kredinin yıllık faiz oranı yüzde 4 olarak açıklanırken bu da aylık 0,37 oranı ile borçlanma imkanı sunulması anlamına gelecek.

50 BİN TL BORÇ KAPATMA KREDİSİ AYLIK TAKSİT TUTARI NE KADAR, KAÇ TL?

Halkbank borç kapatma kredisi için faiz oranı aylık 0,37 olarak ilan edilirken bu oran üzerinden 36 ay vadeli 50 bin TL borç kapatma kredisinin taksit tutarı 1,510 TL olarak gerçekleşecek. Bankalara ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi borcu ile kredi kartı borcu olan vatandaşlarda borç kapatma kredisi desteği beklerken seçim öncesinde vatandaşın cebini rahatlatmak amacıyla benzer bir çalışma yapılabileceği beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER