© Anadolu Ekspres 2021

İYİ Parti Milletvekili A. Adayı Türemiş: “İYİ’ler Ve Cesurlar Hareketi Çok Zor Zamanlardan Geçerek Bu Günlere Geldi”

İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı, 4,5 yıl İYİ Parti il başkanlığı görevini yürütürken 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın Aksaray belediye başkan adayı olan ve adaylığı süresinde yürüttüğü seçim çalışmalarıyla büyük bir kitle desteği gören, ardından 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan Jeoloji Mühendisi Özhan Türemiş, "Söz Konusu Aksaray" programında önemli açıklamalarda bulundu. "Söz Konusu Aksaray" programında Harun Atalay'ın moderatörlüğünde, gazeteci Recep Turan ile Nazım Çalışkan'ın sorularını yanıtlayan Özhan Türemiş, siyasetin sıcak gündemiyle ilgili konuştu.

Gecemi Gündüzümüze Katarak Çalışmalarıma Devam Edeceğim

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı olan Özhan Türemiş, "Siyasete gençlik yıllarında Ülkü ocaklarında başladım. Milliyetçi Hareket Partisi Başkan Yardımcılığı görevinin ardından İYİ Parti Aksaray Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak devam ettiğim siyasi hayatımda, bilgi birikim deneyim ve tecrübem ile partimin Aksaray'da iyi sonuçlar alabilmesi için, dün olduğu gibi bugün de yoğun bir şekilde gecemi gündüzüme katarak çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.

Nasıl Olur Da Bu Ülkeyi Yönetenler Göz Göre Göre İzin Verirler

Kendisinin bir jeoloji mühendisi olduğunu da hatırlatan İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Türemiş, "Deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundum. Öncelikle bu büyük felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem, ülkemizin hatta dünyanın bir gerçeği. Üzücü olan bilim insanlarının bu bölgede deprem olacağı uyarısına rağmen başta kamu kuruluşları olmak üzere imar konusunda uyarıları hiçe sayarak zemin etütleri yapılmadan, deprem risk yönetmeliğine uyulmadan yapılan binaların yurttaşlarımıza mezar olması. Oysa ki ülkemiz deprem felaketini defalarca tecrübe etti. Maalesef yaşamış olduğumuz felaketlerden hala ders çıkartamıyoruz. Şimdi biz buradan kalkıp 'işte iktidar geç kaldı yetersizdi' siyasetini yapmak istemiyorum. Bizim isyan ettiğimiz onca uyarılarına rağmen çöken hastanenin raporları yayınlandı. Uyarılara rağmen nasıl olur bu ülkeyi yöneten yetkililer göz göre göre bu binalara izin verirler bizim isyanımız buna" ifadelerini kullandı.

Bana Kalsa Aksaray'ın Yerleşim Merkezini Komple Taşırım

Aksaray'ın da deprem bölgesi riski taşıma değeri olduğunu söyleyen Türemiş, "Bana kalsa şu anki Aksaray'ın yerleşim merkezini komple taşırım. Bizim ilimiz depremde çok riskli bir alanda görünmüyor gibi olsa da bugün Kayseri'de meydana gelecek 7 üzeri depremlerde ya da çevremizdeki illerde meydana gelecek depremlerde çok büyük hasar alırız. Bunun en bariz örneği depremin yaşadığı 11 ilde görülmüştür. Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olmasına rağmen farklı illerdeki farklı ilçelerdeki birçok alan yerle bir olmuştur.  Dolayısıyla Aksaray'da bir deprem riski haritası oluşturup önlemlerini en hızlı bir şekilde almak zorundadır" açıklamasında bulundu.

Kimsenin Kapının Önünden Geçmediği Dönemlerde Kapı Kapı Gezerek Oy Topladık

Siyaset sahnesine yeni dil geri geldiğini söyleyen Türemiş, "2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın ortak aday adayı olarak Aksaray belediye başkanı adayı oldum. Partimizin kurucu üyesi ve 4,5 yıl partimizin il başkanlığını yaptım kimselerin kapının önünden geçmediği o çok zor dönemlerde Aksaray'da İYİ Parti'mize kapı kapı gezerek oy topladık. Ne mutlu bana ki herkesin korktuğu, polisin gelip evimizden alacağı günü beklediğimiz günlerde, başımıza ne geleceğini bilmediğimiz zamanlarda ben ve teşkilatımla birlikte bir milletvekili çıkardık. Birçok kişinin bizden beklemediği başarı performansını Aksaray halkının teveccühüyle kazandık. O zor zamanlarda yapılan çalışmalar içinde bulunan tüm İYİ Partili üyelerimizin tüm teşkilatımızın her bir ferdinin emekleri çok büyüktür" dedi.

Bu Davaya Kimselerin Cesaret Edemediği Zamanlarda Girdik

Türemiş, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Tüm Aksaray kamuoyunun bildiği gibi istenilmeyen bir olaydan dolayı istifa ettik. Türkiye'de siyasetçi olmak çok zor. Eğer gelecek vaat eden bir siyasetçiyseniz birçok kişinin hedefine konuyorsunuz. Akla hayale gelmeyecek entrikalarla karşılaşabiliyorsunuz ama ilahi adalete ve adalete güvencimi hiçbir zaman kaybetmedim. İstifa sürecimin ardından beni yalnız bırakmayan başta aile fertlerim ve tüm dostlarıma partimizle beraberce yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Gelinen süreçte artık İYİ Parti'den milletvekili aday adayıyım. Milletvekili adayı gösteririm ya da gösterilmem biz bu davaya kimselerin cesaret edemediği zamanlarda girdik. Bu saatten sonra İYİ Parti'nin Aksaray'da ve ülkemizdeki yükselişine nasıl katkıda bulunurum diye çalışmaya devam edeceğim. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in liderliğinde 14 Mayıs seçimlerinde genel başkanımızı Başbakan yapacağımıza İnancım sonsuzdur."

Ali Abbas Ertürk'ü Çok Başarılı Buluyorum

Millet İttifakı ile Aksaray'da uyum içerisinde olduklarını da söyleyen Türemiş, "CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk'ü çok başarılı buluyorum. Onlar da çok yoğun bir seçim kampanyası çalışması yapıyorlar. Benim İl Başkanlığım dönemimde de hiçbir sorunumuz yoktu ve sıkça görüşüyordum. Millet İttifakı Aksaray'da ahenk ve uyum içerisinde çalışmalarına 8 Nisan'dan sonra da devam edecektir. Ben Millet İttifakı'nın Aksaray'da en az 3 milletvekili çıkartacağına inanıyorum" diyerek birliğe vurgu yaptı. 

İktidar Vekilleri Aksaray'ı Önemseyemiyor, Masaya Yumruğu Vuramıyor

21 yıldır ülkeyi ve Aksaray'ı yöneten iktidarın Aksaray halkına verdiği sözleri tutamadığını da söyleyen Türemiş, "İnanın Aksaray'a vaat edilen demiryolu, havalimanı, tarımsal sulama sorunu, içme suyu sorunu aslında mevcut hükümet için çok basit sorunlar ama görüyoruz ki Aksaray'ın iktidar milletvekilleri Aksaray'ı önemseyemiyor, masaya yumruğunu vuramıyor. Oysa bu halk onlara vekâlet verdi ve o vekâletin süresi doldu. Ben bu seçimlerden çok umutluyum Aksaray halkı kimin kendisine hizmet edip etmediğini biliyor ve 14 Mayıs'ta bu iktidarın sağır vurdumduymaz milletvekillerine gereken cevabı verecektir diye düşünüyorum" yorumunda bulundu. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER