© Anadolu Ekspres 2021

İYİ Parti Aday Adayı Çiğdem Güllü: Büyüdüğüm Topraklara Borcumu Ödeme Zamanı

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Güllü, iftarda partilileri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Aday adayı Güllü’nün iftar davetine; İYİ Parti İl Başkanı Cumali Asal, Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, İYİ Parti il, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde teşkilat başkanlarıyla birlikte çok sayıda İYİ Partili katılım gösterdi.

 Misafirlerini tek tek kapıda karşılayan Güllü, iftar programında açıklamalarda bulunarak, Aksaray’a olan borcunu ödeme zamanı geldiğine dikkat çekti.

Aksaray’ı Yarına Hazırlayacağız

14 Mayıs’ın bütün dünyaya örnek olacak bir demokrasi bayramı olarak geçmesini temenni ettiğini belirten Güllü, “Bir Türkiye hayalimiz var. Bin yıldır bu topraklara kök salan bu milletin her evladı için eşit, her ferdi için adil bir Türkiye hayal ediyoruz.Neşeli çocukların yanı sıra evladı için gelecek kaygısı duymayan neşeli ebeveynler, sokağa çıkarken arkasını kollamak zorunda kalmayan kadınlar, hayal kurabilen gençler… Bir devlet tasavvurumuz var. Fırsat eşitliğini sunabilen, ileri bir demokrasinin, kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü Meclis’iyle yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara son verecek bir devlet” dedi.

İYİ Parti’yi Birinci Parti Yapacak İradeyi Görüyoruz

İYİ Parti’yi birinci parti yapacak iradeyi gördüğünü belirten Güllü, “İşte bunun için milletimize başvuruyoruz. 14 Mayıs’ta ‘Yeter, söz milletindir’ ifadesiyle esasında kendimizi milletimize emanet ediyoruz. Bu hayalleri gerçek kılabilmek, hedeflere ulaşabilmek için milletimizden partimize ve Cumhurbaşkanı adayımıza destek vermesini istiyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, İYİ Parti’yi birinci parti yapacak iradeyi görüyor ve bu iradeye güveniyoruz. Seçmeni velinimet olarak gören anlayışı tam anlamıyla yeniden hâkim kılabilmek için Millet İttifakı’na verilecek her desteğin tarihi bir öneme sahip olduğunun altını çizmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Milletinin Bulunduğu Konumu Kabul Edemiyorum

Hukuk ve sanat insan olarak deneyimlerini heybesinde biriktirdiğine vurgu yapan Güllü, “Milletimizin yaralarını sarmak, devletimizi layık olduğu yere yükseltmek için Genel Başkanımızın yanında ‘gündüz oturmadan, gece uyumadan’ çalışmak üzere sizlerin desteğine talip oluyorum. İYİ Parti’nin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı yaklaşımıyla milletimize seslendiği noktada duruyorum. Bölmeden, ayırmadan, ayrı görmeden bakıyorum. Bütün kalbimle, aklımla, inancımla, imanımla, sorumluluk bilincimle karşınızdayım. Türk milletinin, ülkesinin, devletinin bulunduğu konumu kabul etmiyor, edemiyorum. Yerlerde sürünmeye değil, göklerde yükselmeye layık bu milletin kadınına, gencine, çocuğuna, emekçisine, emeklisine hak ettiği değeri verebilelim diye elimi taşın altına koymak için icazet ve desteğinizi istiyorum. Evlad-ı Fatihan, Selanik göçmeni bir babanın kızı Çiğdem, Sarıyahşili bir imamın kızı, Bozkurtlardan Çiğdem, Sarıyahşi’deki pek çok kız çocuğuna azmi bana benzesin diye adını verdikleri Çiğdem… İşte o azim ve kararlılıkla doğup büyüdüğüm toprakların insanlarının, Aksaray’ın İYİ insanlarının, Aksaray’ın sesini Meclis’e taşımak, Meclis’te Aksaray’ın sesi olabilmek için sizlerin desteğine talip oluyorum. Beni yıllar önce genç bir kız çocuğu olarak hukuk eğitimimi almak üzere yolcu ettiğiniz Ankara’ya. Bu kez sorunlarımızı taşımak ve çözüm üretilmesine vesile olmak için göndermenizi istiyorum sizden” dedi.

“Şimdi Doğup Büyüdüğüm Topraklara Olan Borcumu Ödeme Zamanı”

Güllü, 19 yıllık kamu hizmetiyle fırsat eşitliğinden faydalanarak yetişmesine vesile olan Cumhuriyet’e borcunu ödemeye çalıştığını belirtirken, “Tüm teşkilatlarımızla kapı kapı gezip, Aksaray’da adımlanmadık bir köşe başı bırakmayacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Güllü Kimdir?

Anne tarafından Sarıyahşi Bozkurtlar sülalesinden, baba tarafından ise Selanik göçmeni bir aileden gelen Çiğdem Güllü; ilk, orta ve lise eğitimini babasının imamlık görevini yürüttüğü Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladığı lisans ve yüksek lisans eğitiminin ardından bir süre avukatlık yaptı. 2006 yılında Kültür ve Turizm Uzmanı olarak girdiği T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 2018-2022 arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi olarak görev yaptı. 2023 yılında İYİ Parti’den Aksaray Aday Adayı olmak için memuriyetten istifa etti.

Güllü, hukukçu kimliğinin yanı sıra küçük yaşlarından itibaren ilgi duyduğu sanatla ilişkisini de hiç kesmedi. Fakülte yıllarında resim ve heykel atölyelerinde eserler üretti ve pek çok karma sergiye katıldı. Hukukçu ve sanatçı olduğu için, Faruk Erem Vakfı bursunu almaya hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi “Türk Süsleme Sanatları Sanatkârı” olan sanatçı sanat ve telif hakları alanlarında bilirkişilik yaptı. İlk kişisel sergisini 2011 yılında Ankara Barosu Atilla Sav Sergi Salonunda resim, heykel, ebru ve seramik eserleriyle açtı. Sergisi hukukçu ve sanatçı kimliğiyle basında geniş yankı uyandırdı. Kırkın üzerinde resim, heykel, ebru, fotoğraf ve seramik sergisine katıldı. Eserlerinden çoğu yurt içi ve yurtdışında sergilendi, kitap ve dergilerde basıldı. 2015 yılında Başbakanlık bursunu kazanarak eğitim için gittiği Londra’da hukuk ve sanat üzerine eğitimler aldı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER