© Anadolu Ekspres 2021

"İttifak Yapılır mı Bilemem Ama 22 Yıldır Aksaray'ın En İddialı Partisiyiz"

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağına ilişkin "İttifak yapılır mı bilemem ama 22 yıldır Aksaray'ın en iddialı partisiyiz" dedi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, yerel seçimler öncesinde son durumu, adayların ne zaman netleşeceğini, ortalıkta dolaşan iddiaları dile getirerek önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin Aksaray'da en iddialı parti olduğunu söyleyen Aktürk, 22 senedir her seçimde Aksaray'ın AK Parti'ye büyük destek verdiğini söyledi.

 

"Cumhurbaşkanımız ve Ali İhsan Yavuz Haricinde Kimsenin Sonuçları Bilme Şansı Yok"

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Kasım ayı sonlarında AK Parti delegelerinin temayül yoklamasına katıldığını söyleyen Aktürk, temayül yoklamasının ardından belediye başkan aday adayları için sıralamada 1., 2., 3. çıktı söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Temayül sonuçları ile ilgili Cumhurbaşkanımız, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz haricinde kimsenin bu sonuçları bilme şansı yok. Bu veriler, genel merkezimizin aday belirlemedeki teşkilat davranışlarını kendisinin ölçmesi açısından kullandığı bir veridir. Bu verileri hiçbir zaman üçüncü şahıslar öğrenemez, söyleyemezler. Genel merkezin, teşkilatın davranışlarıyla alakalı iç ve ön seçim çalışmasıdır" dedi.

 

"Temayülde Birinci Çıkan Kişinin Belediye Başkanı Adayı Olacağı Anlamına Gelmez"

Aday belirleme sürecinde temayülün masanın 4 ayağına benzediğini söyleyen Aktürk, "Aday adayının belirlenmesinde 4 kademeli bir çalışma yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi temayül, anket, genel merkez kanaati, diğeri de saha çalışmalarıdır. Temayülde birinci çıkan kişinin ya da ankette birinci olan kişinin belediye başkanı adayı olacağı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Aday belirleme sürecinde 4 aşamalı işlemler tamamlandıktan sonra genel merkezin ve teşkilatın kanaati ile birlikte aday belirleme sürecinin tamamlandığını söyleyen Aktürk, "Temayül aday belirleme sürecinde önem arz eder" dedi.

 

"Belki de 2019 Yerel Seçimlerinde Olduğu Gibi Seçimlere İttifak Ortağımızla Yarışarak Gireceğiz"

Cumhur İttifakı'nın büyük iller üzerinde ittifak görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Aktürk, "Şu anki gelinen süreçte 5 toplantı tamamlandı. Aksaray gibi orta ölçekli ittifak dışında kalmayan yerlerle ilgili çalışmalar için neticelendirilmiş bir durum yok. Belki de 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi seçimlere ittifak ortağımızla yarışarak gireceğiz ya da genel merkezimizden ittifak yapalım sonucu çıkacak ama şu an için netleşmiş bir durum yok" açıklamasında bulundu.

 

"Son Söz Genel Merkezler Tarafından Verilecek"

Siyasetin iddia makamı olduğunu söyleyen Aktürk, "Bizler 22 yıldır Aksaray'da iddialı bir partiyiz. Tabii benim bir şey söylememin çok bir önemi yok. Son söz genel merkezler tarafından verilecek kararlarla netleşecek" dedi.

 

"İnsanlarımız Artık Siyasetten Uzaklaşıyor"

Önceki seçimlere göre belediye başkan aday adaylarının azalmasını da değerlendiren AK Parti İl Başkanı Aktürk, "Yine de en çok aday adayı olan parti konumundayız. insanlarımız artık siyasetten uzaklaşıyor. Önceki seçimlerde diğer partiler CHP, MHP ve partimizdeki aday adaylığı bolluğu sahada psikolojik üstünlük sağlaması açısından partilerde moral motivasyona neden oluyordu. Benim görüşümü soracak olursanız siyasetten bir uzaklaşma var. Beldeler ve küçük yerlerdeki aday adayı sayısında belediye başkanlığının eskisi kadar bir ağırlığının olmadığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Aralık Ayının Ortasında Adaylar Netleşebilir"

AK Parti'de aday adaylığı sürecinin ne zaman netleşeceğine dair genel verilmiş bir takvim olmadığını söyleyen Başkan Aktürk, "Ben sadece önceki seçimlerden dolayı bir tahmin yürütüyorum. İl belediye başkanı ile devam edilecek veya yeniden başka bir adayla devam edilecek yerlerin Aralık ayı ortasında netleştiğini görmüştük. İlçeler Aralık ayının sonuna doğru, beldelerin de Ocak ayının başında açıklandığını görmüştük. Benim tahminim yine bu takvimden farklı bir takvim olmaz" açıklamasını yaptı. Haber. Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER