© Anadolu Ekspres 2021

İş Birliği Protokolü İmzalandı

<p>2014 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının &ldquo; Tarımsal N&uuml;fus Gen&ccedil;leşiyor Ve S&uuml;r&uuml; Y&ouml;neticisi Benim &ldquo; &nbsp;projeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol &ccedil;er&ccedil;evesinde t&uuml;m T&uuml;rkiye&rsquo;de tarım ve hayvancılık kursları a&ccedil;ılmaya devam ediyor.</p>

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile tarım ve hayvancılık ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimi amaçlı kursların düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök “ yine farkındalıklı projeler yaratarak il müdürlerimiz ve STK Başkanlarımız ile Aksaray’ımızda tarım ve hayvancılık alanında hizmet veren üreticilerimizin daha bilinçli, ilmi ve fenni teknolojileri yakından takip ederek bilgilenmeleri için birçok projede yer aldık. İl Tarım ve Orman Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, İŞKUR İl Müdürümüz, Aksaray Ticaret Borsamız, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanımız ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanımız ile çiftçiye dokunan projeler üretmeye devam edeceğiz. 2020 yılında da mesleki yeterlilik eğitimlerine ağırlık vererek bu gün iş birliği protokolünü imzalıyoruz. Protokolün başta üreticilerimize, ilimiz tarım ve hayvancılığına, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav “İlimiz de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve diğer birlik başkanları ile ortaklaşa imzalanan protokoller kapsamında 2014 yılından beri eğitim kursları düzenlenmekte olup son 5 yılda 387 adet açılan kursla 5012 kişi belge sahibi yapılmıştır. Bu belgelerle çiftçilerimiz hem Bakanlık projelerine başvurduğunda artı puan almakta ve bazı tarımsal destekler sadece alınan kurs belgeleri sayesinde ödenmektedir. Bu kurslardaki amacımız çiftçilerimizi tarım ve hayvancılıktaki yeni tekniklerle buluşturmak üretimi artırmak, alternatif gelir kaynakları oluşturmak, sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık politikası meydana getirmektir. Ben bu kurslara her zaman için destek veren Aksaray Ticaret Borsası Başkanımıza, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanımıza, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yapılan protokolün hayırlı olmasını dileyerek şu ifadelere yer verdi.

Bu gün Aksaray Ticaret Borsasının önderliğinde Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanlarımız ile bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol çerçevesinde Aksaray’da tarım ve hayvancılık alnında daha nitelikli çalışanların oluşması için Milli Eğitim Bakanlığı olarak açtığımız kurslarla hem onlara sertifika hem de İŞKUR aracılığı ile bir harçlık veriliyor. Bu meyanda yaklaşık 5 yıldır 5000 den fazla çiftçimize sertifikalarını verdik. Ben bu sayının yapılan protokol ile artacağına inanıyorum. Protokolümüze destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu gün Ticaret Borsamızın Başkanlığında, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliğinde bir protokol imzalıyoruz. Hiç şüphesiz ki daha nitelikli tarımsal faaliyetlerin gerçekleşmesi insan kaynaklarının planlanması ve yönetimi ile birlikte değerlendirilmelidir.  Özellikle dezavantajlı guruplar içerisinde yer alan, kırsal kesimde yaşayan, kadınlarımızın ve gençlerimizin mesleki beceri kazanması, girişimci yönlerinin arttırılması, istihdama dâhil edilmesi bu protokolün ana temasını oluşturmaktadır. İŞKUR il Müdürlüğü olarak da bu kapsamda 30 TL günlük cep harçlığı ile birlikte iş kazası ve meslek hastalığı, genel sağlık sigortasının karşılanması ve kuşlara katıldıklarına dahi sertifikalandırma süreci sağlanacaktır. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk “Hayatın her alanında olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Modern tesislerde çağın gerektirdiği gibi modern araç ve gereçlerle, ekipmanlarla, bilimsel metotlarla tarım ve hayvancılığı yapmak, birim alandan ve birim hayvandan en fazla, en kaliteli ürünü almanın peşindeyiz. Kendi üyelerimizin de bu bağlamda eğitimlerine çok önem veriyoruz. İl müdürlerimiz bu anlamda bizlere çok büyük destek veriyorlar. Sürü yöneticiliği adında bir kurs düzenlemekteyiz. Bu belgeyi alan üreticimize de devletimiz 5000 TL gibi bir destek sağlıyor. Bu sertifikalarla Tarım ve Orman Bakanlığımızın vermiş olduğu hibelerden de önemli avantajlar sağlanıyor. Bu dönemden sonra Ziraat Bankasının vermiş olduğu kredilerde ve faiz noktasında çok ciddi katkıları olacaktır. Biz eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan “ Yapmış olduğumuz protokol ile tarım ve hayvancılıkta verimin arttırılmasını hedeflemekteyiz. Düzenleyeceğimiz eğitimlerle tarım ve hayvancılığın daha ileri noktalara ulaşacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz yılda da mesleki yeterlilik alanın da birçok eğitimlerimiz ve projelerimiz oldu. Bu konuda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Mesleki yeterlilik eğitimi amaçlı kursların düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından tören son buldu. Haber: Harun Atalay

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER