© Anadolu Ekspres 2021

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram’ın Türkiye’de erişime kapatılması başta Aksaray olmak üzere tüm Türkiye’nin odağındayken, yaşanan gelişmeler de merakla bekleniyor.  

 Instagram'a erişim engeli devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve banka bürokratları Instagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı gerçekleşti. Saat 13.00’te başlayan toplantının ardından Instagram’la ilgili nihai kararın verilmesi beklenirken, Meta Sözcüsü yasağa ilişkin, "Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı ifade edildi. 3 gündür süren engelle birlikte “Instagram ne zaman açılacak?” sorusu gündemdeki yerini koruyor.  

“Gerçekleştirilen Görüşmede Hassasiyetimiz İletildi”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri arasındaki görüşme başladı. Bakan Uraloğlu X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” dedi.

 Meta Sözcüsü Instagram erişim engeline ilişkin de açıklama yaparak, “Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor” dedi.  

Gözler şimdi uygulamanın ne zaman açılacağına çevrildi. Yetkililerin yaptığı görüşme sonucunda konuya ilişkin detayların netleşmesi bekleniyor. Haber: Kemal Onur Atalay

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER