© Anadolu Ekspres 2021

"Havaya Ateş Açma" Diye Uyarınca Kan Döküldü

Aksaray’da magandaya havaya ateş açmaması için uyarıda bulunan vatandaş, maganda tarafından silahla vuruldu. Silahla vurulan şahıs magandayı bıçaklarken, aracına binerek kayıpları karıştı.

Olay, Bedir Muhtar Mahallesi 3402 Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, A.Ç. (18) isimli şahıs mahalle arasında ruhsatsız tabanca ile müstakil evinin önünde havaya ateş açtı. Silah seslerini duyarak dışarıya çıkan komşusu F.K. (45) ise silahlı magandayı havaya ateş açmaması için uyardı. Ancak A.Ç. uyarıları dikkate almayarak ateş etmeye devam etti. Bu sırada F.K. de 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. 

                       

"Havaya Ateş Etme" Tartışması Kanlı Bitti

Polis ekipleri olay yerine gelene kadar uyarıda bulunmaya devam eden F.K. ile A.Ç. arasında tartışma yaşandı. Bu sırada A.Ç., ruhsatsız tabancasıyla F.K.'nin ayağına ateş etti. Ayağından vurulan F.K., belinde taşıdığı bıçakla A.Ç.'yi bacağından yaraladı. 

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri de bu sırada olay yerine geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri ise bacağından yaralanan A.Ç.'yi ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. 

 

"Benim Oğlum Ayağından Vuruldu, 10-15 Kere Sıktı"

Silahla yaralanan F.K. ise aracına binerek olay yerinden kaçtı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, bölgede geniş çaplı inceleme başlatırken, F.K.'nin annesi Hatice G. (74), konuyla ilgili olarak, "Adam buraya durdu, silah attı. Ondan sonra benim büyük oğlan da ‘Atma’ dedi. ‘Milletin içinde atma’ dedi. Ondan sonra o da ‘Atarım ben’ dedi. Ondan sonra bizim küçük oğlan çıktı. Bu arada silahı sıktı bacağına değdi. Bindiği arabadan indi ve o da ona bıçak atmış. Benim oğlum ayağından vuruldu. 10-15 kere sıktı. Konu komşu aciz kaldık sıkmasından” dedi.

Bıçaklanan şahıs A.Ç. (18) sedyede taşınırken, "Eroin satıyorlar beni bu hale getirdiler. Satmayın günah dedim, beni bu hale getirdiler. Öyle satıyorlar satmayın dedim komşum olurlar satmayın dedim" ifadelerini kullandı.

Bacağından silahla yaralandıktan sonra olay yerinden aracına binerek kayıplara karışan şahıs bulunamazken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Haber : Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER