© Anadolu Ekspres 2021

Emniyet O Araçlara Acımadı!

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, trafikte yüksek desibel sese sahip abartılı egzoz kullanan otomobil ve motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimde abartılı egzozlu araçlar trafikten men edilirken, sürücülere de para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları rahatsız ederek yüksek desibel ses sahip olan abartılı egzoz kullanan otomobil ve motosiklet sürücülerine yönelik denetim faaliyeti icra etti. Daha önce de uyarıda bulunan Aksaray Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları rahatsız eden abartılı egzozlu araçlara geçit vermeyeceğini belirtmiş ve bu doğrultuda denetimlerini sıklaştırmıştı.

 

Yüksek Desibele Sahip Egzozlu Araçlar Bir Bir Denetlendi

Aksaray’ın en işlek caddelerinde yapılan denetimlerde Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü

ekipler, çevreye rahatsızlık veren, yüksek desibelde ses yayarak aynı zamanda çalıştırıldığında patlama sesine benzer bir ses çıkaran egzozlara sahip motosiklet ve otomobilleri tek tek incelemeye aldı.

 

Hem Para Cezası Hem Trafikten Men

Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipler, durdurdukları motosiklet ve otomobillerde egzoz testi yaparken, gürültü kirliliğine neden olan sürücülere idari para cezası uygulandı. Öte yandan abartılı egzozu bulunan araçlar da trafikten men edildi. 

Ayrıca son günlerde kullanımı yaygınlaşan ATV türü araçlarla ilgili yapılan uygulamada, kusuru görülen ATV sürücülerine de cezai işlem uygulanırken, ATV'ler trafikten men edildi.

 

"Denetimlerimiz Aralıksız Devam Edecektir"

Kamu huzurunu bozacak abartılı egzozlu araçlara karşı başarılı şekilde denetimlerine devam eden İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerimiz aralıksız devam edecektir" denildi. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER