© Anadolu Ekspres 2021

Emniyet, Aranan Şahıslara Göz Açtırmadı: 10 Tutuklama

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suç ve suçlularla mücadele edilmesi, vatandaşların huzur ve güven duygusunun artırılmasına yönelik başlatılan şok uygulamalarına devam ederken, hem asayiş, hem de trafik yönünden denetimler gerçekleştirildi.

 İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri tarafından bir hafta boyunca gerçekleştirilen denetimlerde Aksaray’ın huzur ve güven duygusunun artırılmasına yönelik çalışmalar başta olmak üzere, suçluların yakalanması için sabit denetimler yapıldı.

Denetim noktalarında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcular indirilirken, araçlar ve şahıslar aranırken, Asayiş Şubesi ekiplerine mahalle ve çarşı bekçilerinde desteği verdiği denetimlerde 3 Bin 750 şahsın Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı ve 509 araç kontrol edildi. Yapılan sorgulamalarda çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 26 kişi gözaltına alındı.

Denetimlerde aynı zamanda 7 ayrı şahıstan 41,92 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 15,50 gram Esrar maddesi ve 8,18 gram Metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Denetimlerde araç üzerinde yapılan aramalarda ise; 1 adet çalıntı motosiklet, 2 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte 4 adet 9mm fişek, 2 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca ile birlikte tabancalara ait 16 adet fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile 28 adet fişeği ele geçirilirken, toplam 46 yıl 8 Ay Hapis Cezası bulunan, 10 şahıs sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü yapılan açıklamada;  “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi. Haber: Kemal Onur Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER