© Anadolu Ekspres 2021

Ekonomik Bunalıma Rağmen Yeni Yıl Coşkusu

Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşlar, bütçelerine göre program yapmaya başladı.

Yılbaşı gecesine hazırlık yapmaya başlayan Aksaraylılar, alışverişte en çok zincir market reyonlarında satışa sunulan yılbaşı süslerine rağbet etti. Yeni yılı evlerinde karşılayacak olanlar ev süslemelerinde özellikle sofra ürünlerini tercih etti. Yarım elma, gönül alma küçük hediyelikler, sofra ve dekorasyon ürünleri ile birlikte evde yeni yıla leziz ve mutlu bir giriş yapmak isteyenler alışverişte kredi kartlarına yüklendi. 

 Ekonomik olarak büyük sıkıntıda olan vatandaşlar, her şeye rağmen çok zor geçen 2023 yılının yükünden ve sıkıntısından kurtulmak için yeni bir yıla girmenin coşkusuyla borç harçla da olsa yılbaşı akşamı için hazırlık yapıyor.   Vatandaşlar, kendisi ve sevdikleri için alışveriş yaparken otel,  restoran, kafe ve pastanelerle birlikte birçok işletme de yılbaşı gecesi için hazırlık ve organizasyonlarını tamamlamış durumda. Yılbaşı akşamını dolu rezervasyon ve kârla  kapatmak isteyen işletmeler, misafirlerine  fiks menülerle  birlikte en uygun fiyatı vadetmeye çalışıyor. Ekonomik krize rağmen Aksaray’da da yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Yılbaşı Faturası En Ucuz Ürünlerle Bile Bin TL’yi Geçiyor 

Evde girilecek bir yılbaşı için yapılan hazırlık ve alışverişle birlikte dışarıda yemek,  eğlence ve tatil programı, yeni yıl planı ne olursa olsun fiyatlar her türlü cep yakıyor.

Yılın son günü evde televizyon karşısında vakit geçirmek için en ucuz ürünlerle biraz kuruyemiş, meyve, atıştırmalık ve meşrubatla oluşturulan bir hazırlığın bile fiyatı bin TL’yi geçiyor.

 Her vatandaşın yeni yıl için planları değişiklik gösterse de yeni yıl akşamı dışarı çıkmak isteyenler için Aksaray’da fiyatlar ortalama kişi başı bin TL üzerinden başlıyor.

2023 yılı son gününün pazara gelmesi ve pazartesi gününün resmi tatil olmasıyla hafta sonunu kısa bir tatile çevirmek ve yeni yıla eğlenerek merhaba demek isteyen bazı Aksaraylılar ise özellikle komşu il Nevşehir’deki otel rezervasyonları ile eğlence mekânlarına büyük rağbet gösteriyor. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER