© Anadolu Ekspres 2021

Ekinci: Modern Sulamayla Suyumuza Sahip Çıkıyoruz

Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün yatırımları aralıksız bir şekilde sürüyor. DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci beraberindeki heyet “Aksaray Uluırmak(Mamasın) Barajı Sulaması Yenileme” projesinde sahada incelemede bulundu.

DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, yürütülen çalışmalara dair güncel bilgileri paylaştı. DSİ 4.Bölge Müdürü Ekinci, bölgedeki modern sulama, toplulaştırma gibi faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Modern sulama yöntemine önem verdiklerini söyleyen Ekinci, bu yöntemle toprakların bereketine bereket katacaklarını belirtti.

“Saha İncelemeleri Devam Ediyor”

Aksaray’da modern sulama projelerini yerinde incelediklerini belirten Ekinci, “Modern sulama projelerinde saha incelemelerimiz devam ediyor. Bölge Müdür Yardımcılarımız Sayın Muhittin Özyalvaç, Hasan Deveci ve teknik personellerin katılımıyla Aksaray Uluırmak (Mamasın) Barajı Sulaması Yenileme projesinde incelemelerde bulunduk. Aksaray Uluırmak (Mamasın) Sulaması Yenileme inşaatı tamamlandığında kanalet şebeke olarak hizmet gören, 19 bin 688 hektar sağ sahil ve bin 732 hektar sol sahil olmak üzere toplam 21 420 hektarlık tarım arazisi borulu şebeke ile sulanacaktır” şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER