© Anadolu Ekspres 2021

Eğitimli Üreticiler İçin Protokol İmzalandı

<p>N&uuml;fusunun y&uuml;zde 80&rsquo;inin tarım ve hayvancılıktan ge&ccedil;imini sağladığı Aksaray&rsquo;da tarım ve hayvancılık alanında bir araya gelen 4 kurum protokol imzalayarak &uuml;reticilerin hem eğitimini, hem de devlet desteklerinden daha &ccedil;ok yararlanmasını sağlayacak.</p>

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ortaklaşa bir protokol imzalayarak çiftçilere hem eğitimini, hem de desteklerden daha iyi yararlanabilmesini sağlayacak. Ayrıca dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kırsal alanda yaşayan kadınlara, gençlere ve engellilere yönelik meslek edindirme kursları ve uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin yer aldığı protokolde üreticilerin kendi işinin patronları olması da sağlanacak.

“Üreticilere Önce Eğitim”

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, imzalanan protokol ile birlikte üreticilere eğitimler verileceğini belirterek, “Bugün 4 kurum protokol imzaladık. Bunu geçmiş yıllarda da yaptık. Kırsaldaki üreticilerimizin desteği, hibeyi daha kolay alabilmesi için çalışacağız. Her sertifika alan üreticimiz 5 puan daha ilerde olduğu için böyle bir protokol imzalıyoruz. Üreticilerimize önce eğitim veriyoruz. Buradaki ziraat mühendislerimiz, İŞKUR personellerimiz ile birlikte çiftçilerimize eğitimler veriyoruz. Daha sonrada eğitim alan çiftçilerimiz sınava giriyor. Sınavı kazandıktan sonra da sertifika alıyorlar. Bu sertifika ile de bakanlıkların verdiği hibelerden daha iyi yararlanabilmesi için, yani 5-10 puan daha ilerde oluyor ve daha fazla hak sahibi olmuş oluyor” dedi.

“Gençler İş Arayan Değil, İşveren Olsunlar”

İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ise, “Özellikle Cumhurbaşkanımız kadın istihdamını önemsiyor. Bu konuda da bizlere de ciddi talimatları var. Dezavantajlı guruplar arasında yer alan kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz bu proje sayesinde hem mesleki deneyim kazanacaklar, girişimci yönlerinin artırılması ve istihdama dahil edilmesi noktasında ciddi bir katkı sunacak. 3 ayrı köyde 106 kişiye 6 gurupta eğitimler verilecek. Aksaray bilhassa süt üretiminde ön sıralarda yer alıyor.

Türkiye genelinde ise 12’inci sırada. Dolayısıyla süt konusunda uzmanlaşmış bir şehrin ara eleman ihtiyacının giderilmesi noktasında bu kurslarımız ciddi bir katkı sunacak. Ayrıca biz, iş arayan kadınlarımızın, gençlerimizin iş arayan değil, işveren olmasını istiyoruz. Bu protokol vesilesi ile uygulamalı girişimcilik eğitimlerimiz de olacak. Dolayısıyla bakanlıklarımızın verdiği bu teşviklerden de yararlanarak kendiişlerinin patronu olacaklar” dedi.Yapılan konuşmaların ardından 4 kurum yapılan protokolü imzalayarak projeyi başlattılar.Haber: Harun Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER