© Anadolu Ekspres 2021

"Dünya Şampiyonası Türkiye'de Sadece Aksaray'da Yapılıyor"

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Hasan Dağı Ev Sahipliğinde Başladı

Aksaray Hasan Dağı'nda 5 Ağustos'a kadar sürecek olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası başladı. Şampiyonaya 35 ülkeden toplamda 130 sporcu katılım gösterecek. 

35 ülkeden toplamda 130 sporcunun katılım gösterdiği Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası, Aksaray Hasan Dağı'nda başladı. Rengârenk görüntülere ev sahipliği yapacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası açılışı, protokol üyelerinin de katılımıyla yapıldı. Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından 130 sporcu birer birer parkurdan atlayış gerçekleştirdi.

 "Dünya Şampiyonası Türkiye'de Sadece Aksaray'da Yapılıyor" 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Abdullah Kahraman, 1 hafta boyunca şampiyonanın süreceğini ifade ederek, "35 ülkeden geliyorlar. Türkiye Milli Takımı da 10 kişi ile katılıyor yarışmaya. Dünya Şampiyonası, dünyada 4 ülkede yapılıyor. Türkiye’de ise sadece burada, Aksaray’da yapılıyor. Biz 3. ayağını yapıyoruz. Sonrasında süper finalle seneyi bitirmiş oluyoruz” dedi. 

"İyi Bir Derece Elde Etmek İstiyoruz" 

Türkiye Milli Takımı'nda yer alan ve Ankara'da geldiğini belirten Milli Sporcu Umut Aslan, "Makine mühendisiyim. Milli takımı temsilen buradayız. Dünyanın yaklaşık 30-35 ülkesinden sporcularımız burada. Onlarla yarışacağız. İyi bir derece elde etmek istiyoruz. Deneyeceğiz şansımızı" ifadelerini kullandı. 

"Ülke ve Bireysel Olarak Umarım Kürsü Yapabiliriz" 

Milli Sporcu Dora Köksal ise "Yamaç paraşütü sporcusuyum. Aksaray’a dünya kupasına katılmak için geldim. Umarım 1 hafta boyunca güzel bir havada güvenli, eğlenceli uçuşlar yaparız. Hedefimiz Türkiye ev sahipliğinde olduğu için elimizden gelenin en iyisini yapmak.

Umarım buradaki yerel tecrübemiz faydalı olur. Ülke ve bireysel olarak umarım kürsü yapabiliriz" şeklinde konuştu. Haber: Sedef Nazlı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER