© Anadolu Ekspres 2021

Doğalgaza Zam Yapılırken Eş Zamanlı Olarak Kömür Fiyatları Da Arttı

Isınmanın maliyeti artmaya devam ediyor. Türkiye’de bir yandan doğalgaza zam yapılırken eş zamanlı olarak kömür fiyatları da arttı.

Kömür fiyatları geçen seneye göre yüzde 100’den fazla zamlandı. Kış mevsimi yaklaşıyor. Vatandaş kabaran elektrik ve doğalgaz faturalarıyla baş etmeye çalışırken, ısınmanın maliyeti yükselmeye devam ediyor.

Dar gelirlilerin alternatif ısınma kaynağı kömürün fiyatı geçen yıla oranla yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

Kışın en sert geçtiği illerden biri olan Erzurum, Elazığ, Konya ile milyonların yaşadığı İstanbul'da odun kömürü satıcılarının ve vatandaşın nabzını tuttu. Kömür satıcıları yerli kömürün satışının yasak olduğunu, ithal edilen kömürün de döviz kuruna bağlı olarak sürekli yükseldiğinden dert yandı. Ayrıca önceki senelere göre vatandaşların aldıkları kömür miktarının neredeyse yarı yarıya düştüğünü; bazı kişilerin odun-kömür karışık almaya başladıklarını anlattılar. Bir satıcı, “Ben artık müşteriye bu fiyatları söylemeye utanıyorum” ifadeleriyle tepki gösterdi. Özellikle dar gelirli, asgari ücretli vatandaşlar bu zamlardan şikâyetçi. Kış aylarını geçirmek için ortalama 7- 8 bin lira sadece yakıt masraflarının olduğunu söylediler ve kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşündüklerini ifade ettiler. Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER