© Anadolu Ekspres 2021

CHP’den, Şehir Meydanında 19 Mayıs Kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP Aksaray İl Teşkilatı, kutlama programı düzenledi. 

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Teşkilatı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kutlama programı gerçekleştirdi. 

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir’in Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirmesi, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca yaptı.

“Bu Seçim Sonucu Herkesin Ateş Düşmüş Yüreğine Bir Nebze de Olsun Su Serpmiştir”

2023 genel seçimleriyle sözlerine başlayan CHP Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, “Bundan tam bir yıl önce bu meydanda çalınan geleceğimizi, hep birlikte geri alacağız demiştik. Biz 2023 yılında genel seçimlerde bunu maalesef başaramadık. Gençlerimiz umutsuz, zihinlerinde valizlerini toplayıp, yurt dışına gitme hayalleri kuruyordu ve biz de içimiz kan ağlasa da gençlerimize hiçbir şey diyemiyorduk. Gençlerimiz Avrupa ülkelerini çok sevdiği için değil, Türkiye’den umudunu yitirdiği için gitmek istiyordu. Ancak bu durum 2024 yılının 31 Mart akşamına kadar sürdü.

O gün hala umutsuz olan, mutsuz olan ve gelecek kaygısı yaşayan gençler gördü ki baba ocağı CHP, Türkiye’nin birinci partisi olmuştur. Bu seçim galibiyeti sadece CHP’yi ilgilendiren değil, bu ülkenin umutsuz gençlerini, mutsuz emeklilerini, ev hanımlarını, işçilerini, atanamayan öğretmenlerini, mülakat mağdurlarını ve esnaflarını ilgilendiren bir seçim sonucudur. Bu seçim sonucu Türkiye’de hangi siyasal düşünceye mensup olursa olsun herkesin ateş düşmüş yüreğine bir nebze de olsun su serpmiştir” dedi.

“31 Mart Akşamı Yaktığımız Umut Kıvılcımı, Geleceğimizi Aydınlatıyor”

Gençlerin umut dolduğunu, mutsuz emeklilerin heyecanlandığını ifade eden Karaca, “Atanamayan öğretmenler rahat bir nefes almıştır. 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a atılan o ilk adımda Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın hayaliyle kurulan Cumhuriyeti gerçekleştirmesi ve partimizin ilk kongresi olarak kabul edilen Sivas kongresindeki umut kıvılcımı nasıl bugünlerimizi aydınlatıyorsa, bizim 31 Mart akşamı yaktığımız umut kıvılcımı da, geleceğimizi aydınlatıyordur” diye konuştu. Kutlama programına CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, CHP Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca ve parti mensupları da katılım gösterdi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER