© Anadolu Ekspres 2021

“Bu Eğitimle Birlikte Ekibimiz Daha Güçlü ve Donanımlı Hale Gelmiştir”

Aksaray İHH Arama Kurtarma Birim Başkanı Abdurrahman Çay, AFAD koordinasyonunda düzenlenen temel ilkyardım eğitiminin tamamlandığını açıklayarak, "Bu eğitimle ihtiyaç olması durumunda daha bilinçli olarak ilk yardım müdahalesi yapabileceğiz" dedi.

Başkan Çay, İHH kurtarma ekibi olarak daha yetkin ve bilinçli olmak adına birçok eğitimden geçtiklerini ifade ederek, verilen eğitimlerle beraber ekibi büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

"Eğitime İHH Kurtarma Ekibimizden ve Genç Gönüllülerimizden 35 Kişi Katılım Sağlamıştır"

Kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda tıbbi yardım öncesi gerekli müdahalelerin yapılabilmesi için 24 Aralık 2023 tarihinde Aksaray AFAD koordinasyonunda, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen temel ilkyardım eğitimini tamamladıklarını ifade eden Başkan Çay, "Profesyonel eğitmenler tarafından verilen eğitime, Aksaray İHH arama kurtarma ekibimizden ve genç gönüllülerimizden 35 kişi katılım sağlamıştır. Tüm gün süren eğitimde, temel yaşam desteği uygulamaları, insan vücudu ile ilgili bilinmesi gereken temel hususlar, hastanın veya yaralının sağlık durumunun değerlendirilmesi, kanamalar, solunum yolundaki tıkanıklıklar, yaralanmalar, bilinç bozuklukları, ısı dengesi bozuklukları, kırık, çıkık ve burkulmalar, hastaların ve yaralıların taşınması temel ilk yardım konuları anlatılmıştır. Eğitim sonunda yapılan sınavı başarı ile tamamlayıp, sertifikalarımızı aldık. Bu eğitimle ihtiyaç olması durumunda daha bilinçli olarak ilk yardım müdahalesi yapabileceğiz" dedi.

 

"Bu Eğitimle Birlikte Ekibimiz Daha Güçlü ve Donanımlı Hale Gelmiştir"

Aksaray İHH arama kurtarma ekibi olarak Kahramanmaraş’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Afad) tarafından gerçekleştirilen 4. Bölge hazmat eğitimine Aksaray İHH ekibinden 2 kişinin katıldığını belirten Çay, "Hazmat, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyasyon, nükleer) tehlikeli madde eğitimi anlamına gelmektedir. Hazmatçı enkaz veya herhangi bir afet alanında arama kurtarmacının güvenliği için herhangi kimyasal, biyolojik maddeye karşı yapılan kontrolden sorumludur. Herhangi bir tehlikeli madde var mı, gaz çıkışı olup olmadığı kontrolünü yapmakta, olumsuz durumda gerekli müdahalede bulunmakla sorumludur. Arama kurtarmacı için öncelikle kendi can güvenliği gerekmekte bu yüzden böyle eğitimler arama kurtarmanın olmazsa olmazıdır. Yaşadığımın depremler bize bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Eğitimi alan ekip arkadaşlarım sertifikalarını alarak eğitimi başarı ile tamamlamışlardır. Bu eğitimle birlikte ekibimiz daha güçlü ve donanımlı hale gelmiştir" sözlerini kullandı. Haber: Yakup Türk

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER