© Anadolu Ekspres 2021

Başkan Dinçer; “Şehrimiz Yenilikçi Projelerle Büyüyerek Gelişiyor”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, görev süresi boyunca yaptığı birçok proje ile Aksaray'ın büyümesinde önemli rol oynadı. Projelere dair açıklama yapan Dinçer, "Şehrimizi akıllı uygulamalar ve yenilikçi projelerle daha da ileriye taşıyacağız" dedi.

Aksaray Belediyesi, şehrin planlı yatırımlarla desteklenerek büyümesi için çalışıyor. Başkan Dinçer'in yenilikçi, çevreci ve dijitale uyumlu projeleri şehrin kalitesini artırırken, ileri yaşamsal teknolojilerle desteklenmiş bir Aksaray profili oluştu.

 

Çevre İçin Etkili Projeler Hayata Geçirildi

Şehirdeki sorunları çözerek konforlu ve güvenilir bir Aksaray inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Dinçer, Katık Atık Depolama ve Bertaraf Projesi, Atık Ayrıştırma Merkezi, Sıfır Atık Projesi, Giysi Kumbaraları, Atık Pil Toplama Projesi gibi sürdürülebilir çevre yönetiminde başarıyla yoluna devam ediyor.

 

Daha Yeşil Bir Aksaray Hedefiyle Çalışıldı

Aksaray'ın yeşilliğini artırmayı da hedefleyen Dinçer, bu hedef doğrultusunda 45 yeni park yapılmasına öncülük etti. Böylece Aksaray'daki park sayısı 261'e çıktı. Öte yandan şehrin 3 farklı noktasında Kalanlar, Zafer ve Fatih Millet Bahçesi yapıldı.

 

Şehrin İlk Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Kollar Sıvandı

Şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri olarak görülen Kentsel Dönüşüm Projesi de Hamidiye Mahallesi'nde başlatılarak, daha güzel bir Aksaray için kollar sıvandı. Proje kapsamında yıkım işleri sonrasında ihale işlemlerinde sona gelindi. Maliyeti 1 milyar TL'nin üzerinde olan projede Hamidiye Mahallesi'ne iki katlı 650 araç kapasiteli yer altı otoparkı, 270 konut, 178 dükkan ve 126 ofis inşaatı yapılacak. Böylece şehrin merkezi daha modern bir görünüme kavuşurken, Aksaraylılar da güvenli yapılarda oturacak. Projenin uygulandığı alana 25 metre genişliğinde yeni bir cadde de yapılarak yol düzenlemesi tamamlanacak.

 

Bisiklet Yolu İnşa Edildi

Başkan Dinçer öncülüğünde bir başka yapılan yenilik ise akıllı bisiklet yolları ve istasyonları projesi oldu. Şimdilik 30 kilometrelik bisiklet yol ağı ve 11 istasyon hizmet verirken, 120 bisikletli vatandaşın kullanımına açıldı. Ayrıca her istasyona arızalanan bisikletler için de tamir kiti bırakıldı. Başkan Dinçer'in öncülük ettiği projeler ile Aksaray hem daha yaşanılabilir bir şehre dönüşürken hem de Anadolu'nun cazip şehirlerinden biri haline gelmeye başladı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER