© Anadolu Ekspres 2021

Başkan Dinçer: “Eski Sanayi Sitesini Aksaray'a Yakışır Bir Hale Getireceğiz”

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, eski sanayi sitesindeki yıkım çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, "Aksaray için durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Başkan Dinçer, şehirde köklü dönüşümler gerçekleşmesi için birçok projeye imza attı. Bu projelerden birisi de eski sanayi sitesinin yeni bir yaşam alanına kavuşması. Sanayi esnafının yeni sanayi sitesine geçiş yapmasının ardından eski sanayi sitesinde yıkım başladı. Yapılan çalışmalar neticesinde yıkımda sona gelindi. Şehrin kimliğini olumsuz etkileyen ve işlevini yitiren binanın planlı çalışmaları kapsamında 122 bin metrekare inşaat taban alanından 95 bin metrekarelik alanın yıkımı tamamlandı.

Eski sanayi sitesi yerleşkesinde 1563 adet yapı bina ve müştemilat bulunuyordu. Yıkımların sürdüğü eski sanayi alanındaki yeni imar planıyla beraber bölgede güçlü altyapısıyla iyi bir sosyal donatı alanı, modern konutlar ve iş merkezleri yer alacak.

 

"Eski Sanayiyi Aksaray'a Yakışır Bir Hale Getireceğiz"

Eski Sanayi sitesindeki kentsel dönüşümle birlikte Aksaray’a yeni bir yaşam alanı kazandırılacağını ifade eden Başkan Dinçer, "‘Eski sanayi sitesi kentsel dönüşümüyle ilgili Aksaray’ımıza taahhütte bulunmuştuk. Eski sanayi sitesindeki alanı Aksaray’a yakışır bir hale getireceğiz. Bugüne kadar yapılamaz denilen birçok radikal projeyi Allah’ıma şükürler olsun şehrimizde hayata geçirdik. Bu şehir için çalışmaya, üretemeye devam edeceğiz" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER