© Anadolu Ekspres 2021

Başkan Dinçer: “Altyapıda Üst Lige Çıktık”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, altyapı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Altyapıda başarımızın sırrının da bu olduğunun bilincindeyiz. Eksilik tespit ettiğimiz mahallerimizde ve caddelerimizde devrim niteliğinde çalışmalar" dedi.

Başkan Dinçer, belediye bünyesinde göreve geldiği günden itibaren birçok altyapı projesini hayata geçirdi. Şehrin 50 senelik altyapı ihtiyacı karşılanırken, vatandaşların konforlu hizmet alabilmesi için asbest boruların değişiminden kanalizasyon yenilemeye kadar çok yönlü çalışmalar gerçekleştirildi.

 

"Kaliteli Altyapı Modern Kent Kimliği İçin Bir Gerekliliktir"

Görev süreci boyunca yapılan altyapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, modern bir kent kimliği edinebilmek için altyapının olmazsa olmaz kriterlerden biri olduğunu belirterek, "Genel anlamda altyapı yatırımları, özel anlamda kentsel teknik altyapı yatırımlarından olan su, kanalizasyon, gaz, elektrik, telefon, yol, asfalt, kaldırım, üstgeçit, köprü gibi kamusal hizmetler yerleşme koşullarının düzeltilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacına hizmet ettiği kadar, ekonomik verimliliğin artması ve yerel kalkınmanın sağlanmasında da belirleyici temel kamusal hizmetlerdir. Biz de bu anlayışla altyapı eksiğini tüm birim müdürleri ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde gerçekleştiriyoruz. Altyapıda başarımızın sırrının da bu olduğunun bilincindeyiz" dedi.

"Altyapı Çalışmalarında Edindiğimiz Tecrübelerle Aralıksız Olarak Devam Edeceğiz"

Eksiklik tespit edilen mahallelerde devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Dinçer, "Vatandaşlarımızın isteği üzerine yaptığımız çalışmalarla aşırı yağışlarda su birikmelerinin önüne geçtik. İçme suyu şebeke hatlarımızda yaptığımız yenilemelerle su tasarrufunda ve kalitesinde önemli yol kat ettik. Şehrimizi, sağlığa zararlı ve kullanım ömrünü tamamlamış asbest borulardan kurtardık. Her anlamda hızla büyüyen şehrimizin sürekli olarak yeni ihtiyaçları oluşuyor. Biz de bu anlamda şehrin geleceği olarak nitelendirdiğimiz altyapı çalışmalarında edindiğimiz tecrübelerle aralıksız olarak devam edeceğiz" sözlerini kullandı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER