© Anadolu Ekspres 2021

Başkan Aktürk: “Muhtarlarımız Mahallelerdeki Gözümüzdür”

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayarak, "Muhtarlar devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir" açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Aktürk, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün önemi sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. Muhtarların, devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü ifade ederek, en önemli iletişim noktalarının yine muhtarlar olduğunu söyledi.

 

"Muhtarlarımız Bizim Mahallelerdeki Gözümüzdür"

2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Muhtarlar Günü kutlandığını hatırlatan Aktürk, muhtarları gereken konuma ulaştırdıklarını ifade ederek, "Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür" ifadelerini kullandı.

 

"Muhtarlarımız Bizim Gücümüze Güç Katıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Aksaray’a çok sayıda hizmet kazandırdıklarını ifade eden Aktürk, "Mahalle muhtarlarımızda sorumlu oldukları bölgeyi daha iyi tanıyan ve bilen insanlar oldukları için onların desteğiyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma, uygulama imkânı buluyoruz. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katıyor bizde bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER