© Anadolu Ekspres 2021

Bakan Işıkhan Duyurdu! İlaç Raporlarıyla İlgili Yeni Karar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bazı kronik hastaların ilaçlarını yazdırmak için hastanede sıra beklemeden aile hekimlerine de gidebileceklerini açıkladı. 

 Aksaray’daki kronik hastaları ve tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kronik raporlu Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji hastalarının işini kolaylaştıracak bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

“Hastanelerde Sıra Beklemeden, Aile Hekimlerin Giderek Yazdırabilecekler”

Bahsedilen grupta yer alan kronik hastalar, artık hastanelerde ilaç yazdırmak için sıra beklemek zorunda kalmayacak. Bakan Işıkhan, “Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği; kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde; kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların, ilgili sağlık raporlu hastalarımızca hastanelerde sıra beklemeden, aile hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünü açıyoruz. SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ya paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER