© Anadolu Ekspres 2021

Aydoğdu: “Cumhuriyet, Hürriyet Ve Onuru İçin Canını Feda Eden Asil Bir Milletin Ayağa Kalkışının Nişanesidir”

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Cumhuriyetin 101. Yılına özel açıklamalarda bulunarak, “Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te, milletimizin iradesinin ne denli sarsılmaz ve vazgeçilmez olduğunun bütün dünyaya kanıtıdır” dedi.

 Cumhuriyetin ilanının 101. yıl dönümüne özel bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Aydoğdu, 29 Ekim 1923’ün önemine vurgu yaparak, Türk milletinin iradesinin sarsılmaz ve vazgeçilmez olduğunun kanıtlandığını söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti, Birlik ve Beraberlik Ruhunun Büyük Eseridir”

Cumhuriyetin ilanı ile gurur duyduklarını, her yıl aynı coşkuyu yaşadıklarını belirten Milletvekili Aydoğdu, “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet aşkının en yüce ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti, istiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklâl Harbimizin kazanılmasına ve Cumhuriyetin ilanına öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yâd ediyor, bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Bu Toprakları Bin Yıldır Türk’e Vatan Kılan Ruh ve Kararlılıkla İlelebet Buradayız”

 Cumhuriyetin, hürriyet ve onuru için canını feda eden bir milletin yeniden ayağa kalkışının nişanesi olduğunu belirten Milletvekili Aydoğdu, “Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te, milletimizin iradesinin ne denli sarsılmaz ve vazgeçilmez olduğunun bütün dünyaya kanıtıdır. Bir asır evvel milletimizin şanlı tarihindeki çok önemli bir dönüm noktasından bugüne asil milletimiz ve devletimiz, İstiklâl Mücadelemizi zafere taşıyan aynı ruhla, Cumhuriyetimizi ilan eden güçlü iradeyle dimdik ayakta durmuş ve durmaya devam edecektir. Bu toprakları bin yıldır Türke vatan kılan ruh ve kararlılıkla ilelebet buradayız” açıklamasında bulundu.

“Milletimizin Geleceğe Büyük Bir Ümitle Bakacağına Dair İnancımız Kesindir”

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Milletimizin, tarihinden, maneviyatından, asil köklerinden ve derin inançlarından aldığı güçle bu değerli mirasa sahip çıkacağına, geleceğe büyük bir ümitle bakacağına ve daha ileri adımlar atmak için tüm gücüyle kararlılıkla ilerleyeceğine dair inancımız kesindir” açıklamasını yapan Aydoğdu, “Bu önemli  ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşamızı ve silah arkadaşları ile aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet niyazı, kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyetinin ebed – müddet olması ve azmi ile Türkiye’nin bayramını kutluyorum. Nice asırlara" ifadelerini kullandı.

Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER