© Anadolu Ekspres 2021

Atso'da İş Sağlığı Ve Güvenliği Sektöründeki Sorunlar Masaya Yatırıldı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da odaya kayıtlı İş Sağlığı ve Güvenliği firmalarının yetkilileri ile istişare toplantısı yaptı. Toplantıda, sektörün yaşadığı sorunlar ve çözümleri üzerine fikir alış verişinde bulunuldu.

ATSO'da gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Koçaş, yaptığı açıklamada, iş kazaları ve meslek hastalıklarının oranlarında artış görüldüğüne dikkat çekti.

 

Ülkemizde Yılda 1.152 Çalışan Yaşamını Yitirmekte

Koçaş, "Ülkemizde yıllık ortalama 74 bin kaza meydana gelmekte; bunun neticesinde 1.152 çalışan yaşamını yitirmekte, 1.888 çalışan ise ömür boyu sakat kalmaktadır. İş kazalarının ülkemize yıllık maliyeti ise 40 milyar TL civarındadır. İş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının ise tamamı önlenebilir niteliktedir" dedi.

Çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışması için gerekli önlemlerin alınmasının önem arz ettiğini söyleyen Koçaş, "Bu anlayış içerisinde disiplinler arası etkileşimi ve iş birliğini gerekli kılan, tıp, hukuk, fizik, psikoloji gibi pozitif ve sosyal bilimlerin katkılarıyla gelişen iş sağlığı ve güvenliği alanı ortaya çıkmıştır. Teknik açıdan bakıldığında işin yapılması esnasında çalışanların karşılaştıkları tehlikelerin ortadan kaldırılması veya azaltılması odak noktayı oluştururken sağlık bilimleri açısından ise meslek hastalıkları ve iş kazalarından kaynaklanan yaralanmalardan korunma ve tedavi boyutu ön plana çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

İş Dünyamız İş Sağlığı Ve Güvenliğine Verdiği Önemi Artırmalı

Aksaray iş dünyasının ve ATSO üyelerinin iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbirleri önemsemesi ve artırması gerektiğini belirten Koçaş, "İş yerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirmek, çalışanların sağlığını fiziksel, ruhsal ve tıbbi açıdan korumak ve geliştirmek, çalışanları çalışma koşullarının olumsuz etkilerinden korumak, ortaya çıkan sağlık zararlarını, meslek hastalıklarını tespit etmek ve tedavilerini sağlamak, uğradıkları iş kazası veya meslek hastalığı sonucu zarar gören çalışanların uygun işlerde çalışmalarına olanak sağlamak, meydana gelen zararların derecelerini objektif, bilimsel ve etik yollarla tespit etmek ve değerlendirmek, maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak adına şehrimizde hizmet veren iş sağlığı ve güvenliği sektöründeki Odamız üyeleriyle bir araya geldik" ifadelerine değindi. 

Sektörün sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini konuştuklarını söyleyen Koçaş, bu konuda bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu ilgili mercilere vererek sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER