ASÜ'den Örnek Etkinlik: Nezaket 101
AKSARAYAksaray Üniversitesi (ASÜ), Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda (SBMYO) “Nezaket 101 Etkinliği” programı düzenleyerek, nezaket ve geri dönüşüme dikkat çekti.
Aksaray Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Nezaket 101 Etkinliğinde” okul içerisindeki duvarlara nezaket konulu resimler çizildi. Geri dönüşümle değerlendirilen ürünler sergilendi ve sıfır atık konusunda bilgilendirme yapıldı.
Etkinliğe katılım gösteren ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoldaş, yapılan resimleri, geri dönüşüm sergisini inceledi.
"Nezaket ve Çevre Anlamında Ne Yapabiliriz?' Gibi Sorulara Cevap Bulduk"
Aksaray Belediyesi başta olmak üzere; AKMEK’e, Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezlerine ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Rektör Arıbaş, "Bu değerlerden uzaklaşmamak, çevre konusunda daha hassas olmak gerekiyor. Hem çevreye saygı hem insana saygı anlamında etkinlik çok verimli oldu. ‘Hangi konularda eksiğimiz var? Nezaket ve çevre anlamında daha farklı ne yapabiliriz?’ gibi sorulara cevap bulduk" açıklamasını yaptı.
"Dünyanın Ahlaki Cesareti Gösterebilecek İnsanlara İhtiyacı Var"
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şefik Özdemir ise çevre ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmayı arzuladıklarını belirterek, Kemal Sayar’ın "Başı Sınuklar İçin Kılavuz" kitabına dikkat çekti ve "Dünyanın daha fazla başarılı insana ihtiyacı yok. Daha çok hikâye anlatıcısına, daha çok barış gönüllüsüne, gönül tamircisine ve sevgi taşıyan insanlara ihtiyacı var. Dünyayı daha yaşanılası ve insancıl kılacak ahlaki cesareti gösterebilecek insanlara ihtiyacı var. Biz tıkır tıkır işleyen bir düzen istiyoruz. Hayatımızda arıza istemiyoruz. Konforumuzdan ödün vermiyoruz. Ekrandan üzülüyor, ekrandan mutlu oluyoruz. Ekrandan Filistin’deki vahşeti, şehit haberlerini izlerken üzülüyoruz, o kanalı değiştirdiğimiz anda Filistin’i ve şehitlerimizi unutarak bambaşka bir ruh haline bürünebiliyoruz! Bu bağlamda biz de okulumuzun duvarlarının bir kısmını sürekli oynayan ekranlar haline getirmeye gayret gösterdik. O duvarlara her baktığımızda aklımızda ve gönlümüzde güzel şeyler yankılansın istedik" ifadelerini kullandı.
"Biz, Münakaşada Bile Kaba Davranışlar Olmasın İstiyoruz"
İnsanların tartışma sırasında bile yapmacık ve kaba davranışlar sergilemesinden yana olmadıklarını ifade eden Özdemir, "İstiyoruz ki çevreye kötülük yapmanın tüm canlılara kötülük yapmak demek olduğunu bilsin ve savunsun. Çevrenin bize emanet olduğu biliciyle çevreyi korumanın, tekrar onarmanın, tekrar imar etmenin yollarını arasın. Bilgi toplumu olarak nitelendirilen bir dönemin içerisinde yaşıyoruz. Bu dönemde akıl almaz bir değişim ve dönüşüm var. Bu dönüşümde en kilit rollerden biri de internetin keşfidir. İnternetin keşfinden sonra üretilen bilgi binlerce yıldır üretilen bilgiden çok daha büyüktür. Bu alanda uzman kişiler, gelecek yüzyılda 20 bin yıllık bir ilerleme kaydedileceğini öngörüyor. Elbette ‘Türkiye Yüzyılı’ olması hasebiyle ekonomik ve teknolojik düzende en önde olabilmek için çok çalışmalıyız. Ancak yeni tarz sosyal hayat ve çevresel düzenin, en az ekonomi ve teknoloji kadar önemli olduğunu gözden kaçırmamalıyız" sözlerini kullandı.
Konuşmaların ardından plaket takdimi yapılırken, sergi alanında gezi yapılmasıyla birlikte etkinlik son buldu. Haber Bülteni
İlginizi Çekebilir