© Anadolu Ekspres 2021

ASÜ'de 2024’ün Odak Noktası Dijitalleşme ve Üretim Olacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 2024 yılında dijital dönüşüm, şehirle entegrasyon ve endüstriyel üretim odaklı çalışmaların ağırlık kazanacağını ifade etti.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş, yeni yıl için bir mesaj yayımladı. 2023 Ağustos ayında çalışmaya başladıklarını ve 5 ay içerisinde birçok alanda çalışma yaptıklarını ifade eden Arıbaş, dijital dönüşüm, şehirle entegrasyon ve endüstriyel üretime dönük adımlar atarak yola devam edeceklerini söyledi.

 

Dijitalleşmeye Ağırlık Verilecek

Dijitalleşmenin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Arıbaş, "Hazırlıklarımızı bu gerçeklikler üzerinden kurguluyoruz. Yapay zekâ, veri bilimi ve yazılım teknolojileri alanındaki uygulamaları ve öğretim süreçlerini dikkatle ele alacağız" dedi. Aksaray Teknopark çalışmalarına hız verdiklerini belirten Arıbaş, Teknopark ile şehre büyük imkan sunulacağınız, sektörlere yönelik araştırmaların hazırlanacağını, kapasitenin artacağını dile getirdi.

 

2023 Yılında Birçok Başarı Elde Edildi

Aksaray Üniversitesi 2023 yılında birçok yeniliğe imza attı. Prof. Dr. Alpay Arıbaş'ın göreve gelmesinin ardından proje odaklı çalışmalar başlatıldı. Teknopark projesinden sağlık alanındaki gelişmelere kadar birçok alanda yenilikler baş gösterdi. ASÜ, GreenMetric platformuna göre 2023'ün en çevreci üniversiteleri arasında yer aldı. Öğrencilerin iş hayatına kazandırılması için çeşitli protokoller de imzalandı. Birçok ödül almaya hak kazanan ASÜ, yeni projeleriyle adından söz ettirmeye 2024'te de devam edecek. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER