© Anadolu Ekspres 2021

ASÜ Öğrencileri, Yazılım ve Bilişim Dünyası İle Buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Google Developer Student Clups/Google Geliştirici Öğrenci Topluluğu (GDSC), yazılım ve bilişim teknolojisi alanındaki güncel gelişmeleri anlatan ve gençleri teknolojinin gücüyle buluşturan bir konferans gerçekleştirdi.

Google Geliştirici Grupları tarafından desteklenen ve küresel ölçekli bir bilişim etkinliği olan “DevFest” kapsamındaki konferans, yazılım ve bilişim ile ilgilenen gençleri de yakından ilgilendiriyor. ASÜ GDSC Başkanı Umut Karatutlu, sunumlara geçmeden önce bir açılış konuşması yaparak, bir ay kadar bu etkinliğe hazırlık yaptıklarını ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş'ın desteklerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, Arıbaş'a teşekkür etti.

 

"Teknolojinin Gücünü Keşfetmek ve Geliştirmek İstiyoruz"

Teknolojideki gelişmeleri paylaşmak ve bu alandaki çalışmaları daha da çoğaltmak için çalıştıklarını ifade eden Karatutlu, "Arkadaşlarımızla buluşarak birbirimize ilham vermek ve projeler üretmek için buradayız. Teknolojinin gücünü keşfetmek ve geliştirmek istiyoruz" dedi.

 

Bilgi Teknoloji Alanından Oyun Sektörüne Kadar Önemli Sunumlar Yapıldı

Açılış konuşmasının ardından Mercedes Benz Türkiye Global Bilgi Teknolojileri Servisi Birim Müdürü Erol Altınel ilk sunumunu gerçekleştirdi. Kurumsal açıdan bilgi teknoloji alanında yapılan çalışmaları anlatan Altınel'in ardından sahneye Yobodobo Games Kurucusu Ahmet Kaya geldi ve oyun sektörüne ilişkin bilgilendirme yaptı. Ardından Google Developer Groups Konya Organizatörü ve Mobil Uygulama Geliştiricisi Sümeyye Sude İnce de yazılım teknolojilerinin genel durumuna dair bilgiler aktardı. Program sonunda kısa bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, etkinliğin çok verimli olduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimizi yazılım­, yapay zekâ, mobil uygulama gibi alanlarda desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Haber Bülteni

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER