Artan Kurban Etleri Sucuk Yapılıyor
AKSARAY
Kurban etlerini en iyi şekilde değerlendirerek sofralarını geleneksel lezzetlerle süslemek isteyen vatandaşlar, hazırladıkları kurban etlerini sucuk yapıyor.Kurban Bayramının ilk gününden itibaren bazı vatandaşlar kasaplara, kurbandan kalan etlerini sucuk yaptırırken, bazıları ise sucuk için gerekli baharatları alarak sucuğu kendi evlerinde yapmayı tercih ediyor.Aksaray’lı Kasap İşletmecileri, yörede Kurban Bayramlarında genelde büyükbaş hayvan kesildiği için kavurma, kıyma ve sucuk yapımının yaygın olduğunu biliyoruz.Kurban bayramında kurban kesmeyenlere ve komşulara dağıtılan etlerden sonra kalan kurban etlerinin bir bölümü küçük paketler halinde derin donduruculara konulurken, bir bölümünün de sucuk ve kavurma yapıldığını belirten Kasaplar, “Halkın çoğunluğu kendi sucuklarını kendileri yapıyor ve uzun sürede azar azar tüketiyorlar” dediler.
TÜM HABERLER