© Anadolu Ekspres 2021

Albay Başbuğ: “İsrail’in Hedefi Türkiye Ama Buna Cesaret Edemiyor”

Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Aksaray’da katıldığı Kitap Günleri’nde önemli açıklamalarda bulunarak, “İsrail’in hedefi Türkiye ama buna cesaret edemiyor” dedi.

Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Kitap Günleri’nde önemli açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin, komşuları ve Ortadoğu ülkelerinin toprak bütünlüğünün korunmasına ilişkin stratejik hamlelerini, İsrail ve Amerika’nın Suriye üzerinden Türkiye’ye yönelik düzenleyeceği saldırıları, İsrail’in bölgedeki soykırımlarını ve İsrail’in bölge üzerindeki planlarına yönelik görüşlerini paylaştı.

“Anadolu’nun Savunması Gazze’den Başlar Boşa Söylenen Bir Söz Değil”

Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ söyleşide yaptığı değerlendirmede, “İsrail’in amacı sadece Gazze'yi ele geçirmek değil. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın bahsetmiş olduğu ‘Anadolu'nun savunması Gazze’den başlar’ söylemi boşa söylenen bir söz değil. Olmadığını bugün yaşananlarla görüyoruz. Hal böyleyken Türkiye'nin olaylara seyirci kalması insani olarak mümkün değil. Yanı başında kan gövdeye götürüyor. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Hepimiz bir akrabamız ufak yeğenimiz var. Vicdan merhamet sahibiyiz. Şimdi orada kan gövdeye götürürken bırak dilini, dinini, Filistinli olduğunu insan olarak bir kere bütün ayarımız kaçıyor. Kundaktaki bebeğe kurşun sıkmak da neyin nesi diyorsun” dedi.

“İsrail’in PKK’dan Farkı Yok”

İsrail’in PKK’dan farkı olmadığını belirten Başbuğ, “İsrail devlet değildir, İsrail terör örgütüdür dedim. Yani PKK'dan farkı yok. Onu da zaten orada yaşarken bugüne getiren o aynı akıl aynı mantık farklı kimliklerle farklı yerlerde farklı elbiselerle işliyor. Amerika'nın onlardan da beter durumu var. İsrail'in asker diye sahaya sürdüğü teröristleri, silahlı kadını görsün arkasına bakmadan kaçar. Sivil olacaksın, kadın olacaksın, yaşlı olacaksın ona gücü yeter, onun önünde aslan. Ama güç gördü mü anında arkasına bakmadan kaçan bir yapıyla yüz yüzeyiz. Şimdi bu yapı nasıl oldu da 1 yıldır o coğrafyayı kana buladı. Burada şunu söyleyeyim, bizim bahsetmiş olduğumuz yapı bugüne kadar karadan girip tankla topla tüfek gibi başarı elde etmiş değil” ifadelerini kullandı.

“Hedef Türkiye Ama Buna Cesaret Edemiyorlar”

İsrail’in bir bataklığa saplandığını belirten Başbuğ, “Lübnan'ın tamamı şu an hedef değil.  Lübnan'a girmişken hemen istikameti sağa çevirip Suriye'yi vurmak. Türkiye- Suriye yakınlaşmasını engellemek, bütün plan bunun üzerine kuruldu. İsrail’in de Amerika'nın da yapmak istediği Suriye coğrafyasının kana bulamak, Suriye’nin karışacağını şimdiden söyleyebilirim. İsrail, terör örgütü ve Amerika uygun ortamı bulduğunda onlar için en büyük tehdit Türkiye'dir. Suriye’den sonra hedefleri Türkiye’dir. 

Ama buna cesaret edemeyecekler. Biz içerde birlik ve beraberliğimizi sağladıkça merkezi yönetime destek verdikçe buna geçit vermeyeceğiz” dedi. Söyleşi sonrasında Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, söyleşi programının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER