© Anadolu Ekspres 2021

Aksaraylılar Kitap Aşkını Gösterdi! Kitap Günleri'ne 5 Günde Rekor Katılım

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde 5’incisi düzenlenen Kitap Günleri'nin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Kitap okuyan gençlerin, geleceği yeniden inşa edeceğine inanıyoruz" dedi.

Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan, ‘Bir Kitapla Değiştir Dünyanı’ sloganıyla 14 Ekim tarihinde kapılarını açan 9 günlük 5. Kitap Günleri yoğun ilgi görüyor. 22 Ekim'e kadar sürecek olan Kitap Günleri, birçok yayınevini okurlarla buluştururken, aynı zamanda yazarlar da halkla buluşuyor.

 

"Hizmet Belediyeciliğinin En Güzel Örneklerinden Biri Kitap Günleri Etkinliğimiz" 

Kitap Günleri'nin ilk 5 gününde yaklaşık olarak etkinlik alanını 80 bin ziyaretçi ziyaret etti. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kitap Günleri'ne ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "İnsan odaklı hizmet belediyeciliğimizin en güzel örneklerinden biri Kitap Günleri etkinliğimiz. Şehrimizde altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanından insan odaklı birçok proje ve çalışmalarımız var. Sosyal ve kültürel anlamda şehrimizde en iyi hizmeti sunmanın gayret içerisindeyiz. Bu yıl Kitap Günleri'nin 5’incisini düzenledik. İlgi çok güzel. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi, kitapseverleri Kitap Günlerinde ağırlıyoruz. Ülkemizin en değerli yazar, şairlerini okurlarıyla buluşturuyoruz. Her gün farklı yazarlarımız söyleşide bulunuyor, imza günlerinde okurlarıyla sohbet etme imkânı buluyor. Bu yıl Kitap Günlerinde 95 yayınevi yer alıyor. Her yaş gurubuna hitap eden çeşit çeşit kitaplar, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor" ifadelerini kullandı.

 

"Kitap Okuyan Geleceğine Yön Verir ve Geleceğini Yeniden İnşa Eder" 

“Kitap Günleri ile amacımız okuma alışkanlığının toplumun her kesimine yaymaktır” diyen Belediye Başkanı Dinçer, "Kitap, en iyi arkadaştır. Kitap okuyan geleceğine yön verir ve geleceğini yeniden inşa eder. Çocukken kazanılan okuma alışkanlığı yaşam boyu devam ettiğini biliyoruz. Bu yüzden Kitap Günlerine anne ve babalar olmak üzere bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER