© Anadolu Ekspres 2021

“Aksaray’ın Sporda Marka Olması İçin Tesis Sayısı Artmalı”

Aksaray ASKF Başkanı Cavit Kılıç, yeni sezon öncesinde açıklamalarda bulunarak, “Sporcu gelişmesi için tesisler artırılmalı” dedi.

 Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), şehrin spor tesisleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak, geleceğe yönelik olarak tesis sayısının ve sahaların artması gerektiğine dikkat çekti.

2-3 Takım Aynı Anda Tek Sahada Antrenman Yapmak Zorunda Kalıyor

Aksaray’ın üst liglere çıkması ve Süper Lig’e sporcu gönderebilmesi için spor tesislerinin büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, Dağılgan Tesisleri’nde 2 sentetik futbol sahası olduğunu belirterek, tüm yükü 2 numaralı futbol sahasının çektiğini, akşamları 2-3 takımın aynı anda antrenman yapmak zorunda kaldığını söyledi. Sahanın paylaşılmasından dolayı antrenörlerin sporcular için taktik çalışması ve bireysel çalışmalardan randıman alamadığını, kulüplerin de bu konudan dert yandığını söyledi. 

Şehrin Yeni Sahalara İhtiyacı Var

Dağılgan’daki 1 numaralı sahada ışıklandırma sorununun çözüme kavuşmadığını da söyleyen Kılıç, şehirde birkaç sahaya daha ihtiyaç olduğunu ve bu sorunun çözülmesi halinde rahat bir nefes almanın mümkün olduğunu belirtti. Şehrin genç yeteneklerinin ortaya çıkmasının, bu branşa önem verilmesi ve gerekli tesislerin yapılmasına bağlı olduğunu belirten Başkan Kılıç, sadece futbol için değil tüm salon sporlarında tesisleşmenin önemli olduğunun altını çizdi.

Tesisleşme, Kötü Alışkanlıkların da Önüne Geçecek

Öte yandan tesisleşmenin, kötü alışkanlıkların da önüne geçebileceğini söyleyen Kılıç, gençlerin spora yöneldikçe daha başarılı olacağını, Aksaray’ın spor konusunda marka haline gelebileceğini söyleyerek, yetkililere bir an önce harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Haber: Kemal Onur Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER