© Anadolu Ekspres 2021

Aksaray'da Nisan Ayında 2 Bin 150 EYT'li Maaşını Alıyor

 

Aksaray SGK İl Müdürlüğü, EYT müracaatlarının başladığı andan itibaren 2 bin 152 kişiyi emekli ederken, Nisan ve Mayıs ayı içerisinde yapılan müracaatlarla birlikte Aksaray'da yaklaşık 13 bin kişinin emekli olması bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mesaisine yoğun bir şekilde devam eden Aksaray SGK İl Müdürlüğü personeli, Ramazan ayında yoğunluktan ötürü iftarı İl Müdürlüğü binasında yapıyor. Yoğun mesaide olan personel, iftar sonrasında gece 02.00'ye kadar gelen müracaatları değerlendirerek yorucu bir çalışma gerçekleştiriyor.

Hafta sonu da tam gün mesai yapan Aksaray SGK personeli, Türkiye standartlarının üzerinde olan EYT müracaatlarını sonuçlandırarak vatandaşlara kazanılmış hakları olan emekli maaşlarını bağlıyor. 

2 Bin 150 Kişi Emekli Oldu, 10 Bin Vatandaşın Da Emekli Olması Bekleniyor

Edinilen bilgilere göre, EYT ile ilgili düzenlemeyi içeren Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yayınlanmasının hemen ardından, Aksaray'da yoğun bir mesai içerisine giren SGK İl Müdürlüğü, mart ayı içinde aldığı müracaatlarla nisan ayı içerisinde 2.150 kişiyi emekli etti. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, Aksaray'da mayıs ve haziran ayları içerisinde 10 bini aşkın vatandaşın daha emekli olarak maaşının bağlanması bekleniyor. 

Onların Hakkı Ödenmez

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) müracaatları için SGK İl Müdürlüğüne giden vatandaşlar,  Aksaray SGK İl Müdürlüğü personelinden memnuniyetlerini dile getirerek, "Bizler buradaki çalışan tüm personelimize, kurum amirlerine çok teşekkür ediyoruz. SGK personelimiz işlerimizi ivedi ve hızlı bir şekilde çözüme ulaştırıyor. Talep yoğun, canla başla çalışıyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Özellikle Ramazan ayında evlerinde iftar açamayan, gece 2'lere kadar çalışan tüm personelimizden Allah razı olsun. Onların hakkı ödenmez" yorumunda bulundu. Haber: Sedef Nazlı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER