© Anadolu Ekspres 2021

Aksaray’da Hizmet Filosu Genişledi

Aksaray İl Özel İdaresi, araç parkurunu güçlendirmeye devam ediyor.

İl genelinde son model teknolojik iş makineleri ile çalışmalarını  sürdüren İl Özel İdaresi, araç filosuna son model 2 adet Grayder, 6 adet çekici TIR, 1 adet asfalt finişeri, 4 adet asfalt ve toprak silindiri, 1 adet loder kepçe, 4 adet kanal kazıcı kepçe, vidanjör, 3 adet ekskavatör ve 1 adet çift çeker TIR kazandırdı.

Aksaray İl Özel İdaresi önünde düzenlenen araç tanıtım programına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İGM Başkanı Mehmet Tüzün, siyasi parti il başkanları, STK başkanları, daire müdürleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

“50 Milyon Liralık Araç Alındı”

Programın açış konuşmasını yapan Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, “2020 yılında göreve geldiğimizde yaptığımız istişarelerde, makine parkımızın yetersiz olduğunu ve ekonomik ömrünü tamamlamış araçlarda parça temininde sıkıntılar yaşadığımız tarafıma iletilmişti. Bunun üzerine araç parkımızın yenilenmesi için hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Yaklaşık 50 Milyon TL değerinde, 2 adet Grayder, 6 adet çekici TIR, 1 adet asfalt finişeri, 4 adet asfalt ve toprak silindiri, 1 adet loder kepçe, 4 adet kanal kazıcı kepçe, vidanjör, 3 adet ekskavatör ve 1 adet çift çeker tırı özel idaremiz araç filosuna kazandırmış olduk. Bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı 2 adet yeni okul yapım işi, 200 adet okulun genel bakım onarım işi, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin yeni konsept çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Yapımı devam projelerimizde yaz ayına tamamlamayı hedefliyoruz. Asfalt filetimiz, taş ocağımız faaliyete geçerek daha ekonomik olarak ilimize hizmet etmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

“Kurumsal Kapasitenin Yükseltildiği Önemli Bir Gün”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de, “Bugün Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi ve Aksaray’ımız açısından önemli bir gün. Bu araçların vereceği hizmetin  mutluluğunu önce kutluyoruz. İnşallah bu araçlar Aksaray’ımıza hizmet edecekler, yollarımızı bağlayacaklar, kasabalarına, köylerine ve ilçelerine hizmet götürecekler bizler de bunlarla gurur duyacağız. Daha önce şehrimize bir araç kazandırıldığı zaman bir hafta tanıtımı olurdu. Şimdi bir garaj dolusu araçları bir anda tanıtıyoruz. Bu araçların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Aksaray bugün gerçekten güzel bir günü yaşıyor. İnsanlar gelirler hizmet yaparlar giderler. Ama önemli olan şudur, gittikten sonra geri ne hikâyeler bıraktığınız önemlidir. Aksaray misyonu gereği birlik ve beraberliği uygulayan illerden birisi. Eğer siz bir yerde hizmet yapıyorsanız siyasi iradenin sizin önünüzdeki tüm engelleri ortadan kaldırması gerekiyor. Bugün Aksaray’ımızda çok farklı olan bir durum var. O da şu doğru yapılan halka hizmet götürülen hiçbir işin önünde, hiçbir siyasi irade durmamıştır ve hep destek vermiştir. Aksaray’da yapılan her iş, ister köyde yapılsın, ister beldede yapılsın ister şehirde yapılsın bizde eğer bir aidiyet duygusu varsa bizim hepimizin göğsünün kabarması gerekiyor.  Yüce rabbim birliğimizi, dirliğimiz daim etsin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik’e yardımcılarına ve personeline ayrı ayır teşekkür ediyorum. Bu araçlarda alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Plaket Takdim Edildi

Kurdele kesimi öncesi Aksaray Ziraat Odası ve Köy Muhtarları Dernek Başkanı Emin Koçak, Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik’e Aksaray’ımıza yapmış katkı ve hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti.  Protokol üyeleri il Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in dua etmesinden ardından kurdele kesimimi ile program sona erdi. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER