© Anadolu Ekspres 2021

Aksaray Üniversitesi Bahçesine Dekoratif Pet Şişe Toplama Kafesleri Yerleştiriyor

Aksaray Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için kente estetik, doğaya saygı kazandırmak için Aksaray Üniversitesi bahçesine dekoratif pet şişe toplama kafesleri yerleştiriyor.

 Aksaray Belediyesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılmasına yönelik birçok projeyi hayata geçirdi. 

Bu kapsamda giysi kumbaraları, sıfır atık toplama alanları, atık pil toplama alanları gibi projeler uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. Sıfır atık kampanyası kapsamında uygulanan bu projelerden elde edilen atıklar da yeniden ekonomiye kazandırılıyor. 

15 Ton Pet Şişe Dönüştürülüyor

Aksaray Belediyesi aylık ortalama 11 ton pet şişenin doğaya karışmadan geri dönüşümünü sağlamaya devam ederken, şehrin birçok noktasına yerleştirilen pet şişe kafesleri sayesinde bu rakam 15 tona ulaştı. Yapılan projelerin yanı sıra Aksaray Üniversitesi bahçesine de dekoratif pet şişe toplama kafesi yerleştiriyor. Vatandaşlarda farkındalık uyandırması amacıyla pet şişe kafesi “kalp” şeklinde dizayn edildi.

“Çağın Gerektirdiği Projeleri Uygulamanın Gayreti İçerisindeyiz”

Sıfır atık yönetimi konusunda belediyenin başarılı olduğunu ve vatandaşların da bu konuda memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Yaşadığımız yüzyılda dünya genelinde aşırı tüketim ve nüfus artışının yarattığı çevre kirliliği konusundaki bilinçlenme, geri dönüşüm sektöründe ilerlemeyi de beraberinde getirdi. Biz de yerel yönetimler olarak şehrimizde çağın gerektirdiği projeleri uygulamanın gayreti içerisindeyiz.

 Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda ciddi yatırımlarımız oldu. Bu alanda ülkemizde örnek gösterilen belediyeler arasında olduk. Bu başarımızı özellikle gençlerimizin duyarlılığına borçluyuz” açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER