© Anadolu Ekspres 2021

Aksaray SGK"NIN Tüm Birimleri İle EYT Hak Kazananların İşlemleri İçin Mesaiye Kalıyor

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasadan yararlanarak emekli olmaya hak kazanan Aksaraylı vatandaşlar da SGK binasına akın etti.

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan Aksaraylı Vatandaş Abdullah Canbulut, "Aslında emeklilik işlemlerimiz tam değil eksiğim var askerlik borçlanma yapacağım onu tamamladıktan sonra başvuru yapacağız. 26 yıl hizmetim var günüm biraz eksik onu 5825 güne tamamlayacağız. Bize göre EYT iyi oldu. Şu zamanda alacağımız emekli maaşı da yetmez ama çalışmaya devam edeceğiz yoksa 5.5 - 6 bin lira ile geçinmek çok zor. Şu anda asgari ücretle çalışıyorum 8.500 TL maaş alıyorum yetişemiyorum. Bir de sadece emekli olduğunu düşün hiç yetişemezsin. Daha evlenecek oğlan var” dedi.

Eşim Emekli Olduktan Sonra Çalışmaya Devam Edecek

Eşinin emeklilik işlemlerimi için geldiğini belirten Aksaraylı vatandaş Ayşe Çavdar,  “Eşimin emeklilik işlemleri için geldim ama eşim emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecek. Bu devirde hiç kimse aç durmuyor, aldığı para asgari ücret yetmiyor ama ancak yetişiyor. Bu durumda millet ne yapsın? Deprem bir yandan her şey bir yandan herkes kendi kendine ancak yetişebiliyor. Herkes kendi halinde o yüzden eşimin işlemlerini yaptırmak için geldim" ifadelerini kullandı. 

Emekliliğe Hak Kazandım, Dilekçemi Veriyorum

Bir diğer Aksaraylı vatandaş da, “Emekliliği hak kazandım, dilekçemi veriyorum herkese Allah nasip etsin. Resmî kurumda çalıştığımız için artık bırakıyoruz, dinleneceğiz. SGK personeli işlemleri hızlı ediyorlar sağ olsunlar her şey milletin gönlüne göre oluyor" yorumunda bulundu.

Aksaraylı vatandaş Ali İhsan Eroğlu, "50 yaşındayım güzel oldu, SGK emeklisiyim şu anda işlemlerimizde herhangi bir sıkıntı yok işlemlerimiz hızla devam ediyor. Herkes görevini yapıyor" değerlendirmesini yaptı. Haber :Kemal Onur ATALAY 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER