© Anadolu Ekspres 2021

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yetkilisinin Dikkati, Profesyonel Çeteyi Çökertti!

Türkiye genelinde büyük vurgun yapan hurda çetesi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de vurgun yapmak istedi ama görevli müdür yardımcısının dikkati sayesinde, çete yakayı ele verdi.

Türkiye genelinde vurgunlar yapan hurda çetesi, hastanelere giderek Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) üzerinden ihale aldıklarını ve atıkları kendilerinin alacağını ifade ederek birçok dolandırıcılığa imza attı. Aynı vurgunu Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yapmak isteyen çete, bu kez sert kayaya çarptı.

 

Telefonla Arayarak İhaleyi Kendisinin Aldığını İletti

Mevzuat ve yönetmelik gereği, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hurdalarının alınması için MKE'ye resmi yazı yazılması ve ilgili kuruluş yetkililerinin de hastaneye gelerek atıkları alması gerekiyordu. Y.D. isimli bir şahıs, Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi yetkililerini telefonla arayarak MKE'nin hurda ihalesini kendilerinin aldığını, hurdaları almaya çalışanlarını göndereceğini iletti.

 

Onay Belgelerinden Şüphelenince Gerçek Ortaya Çıktı

Daha sonrasında hastaneye gelen 3 kişi hurdaları almak istedi ancak müdür yardımcısı durumdan şüphelenerek, kendisine telefon açan Y.D.'den onay belgesi talep etti. Gelen onay belgesinde çelişki olduğunu fark eden müdür yardımcısı, daha sonra MKE yetkililerini arayarak teyit almak istedi. Ancak yetkililer, Y.D. isimli şahısla çalışmadıklarını, bu kişiyle kurumun hiçbir alakası olmadığını iletti.

Müdür yardımcısı aldığı bilgi üzerine, hurdayı almak isteyen şahısları oyalayarak emniyet güçlerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen ekipler, müdür yardımcısının odasında şahısları kıskıvrak yakaladı.

 

İşbirlikçi Çete Üyeleri Başta Yalanladı Ama Sorguda İtiraf Etti

Yakalanan şahıslar, Y.D.'nin kendilerini nakliyeci olarak tuttuğunu, durumdan bilgilerinin olmadığını beyan etti. Ancak şahıslar İl Emniyet Müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı. Yapılan sorguda şahıslar, suçlarını itiraf etti.

Polis ile yakalanan şahısların iş birliği yapması sonucunda Y.D. adlı şahıs da yakayı ele verdi. Polisin kurduğu pusuya düşen Y.D., Gaziantep'te yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı.

 

Suç Makinesi Olduğu Tespit Edildi

Y.D.'nin dolandırıcılık, hırsızlık ve uyuşturucu başta olmak üzere 18 ayrı suçtan kaydı bulunduğu, İzmir'de bir devlet kurumunu, Şanlıurfa'da bir hastaneyi de bu şekilde dolandırdığı ortaya çıktı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin müdür yardımcısı tarafından fark edilen hata sonucunda, profesyonel bir çete çökertilmiş oldu. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER