© Anadolu Ekspres 2021

“Aksaray, Büyük ve Güçlü Potansiyelleri Olan Bir Şehir”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için basın mensupları ile bir araya geldi. Aksaray'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kumbuzoğlu, "Aksaray, büyük ve güçlü potansiyelleri olan bir şehir" dedi.

Gazetecilerle, Uluırmak Uygulama Otelinde kahvaltıda buluşan Vali Kumbuzoğlu, gazetecilerin gününü kutlayarak, Aksaray’da yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

"Aksaray, Büyük ve Güçlü Potansiyelleri Olan Bir Şehir"

Aksaray'ın tanıtımının büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Aksaray, her alanda ve her anlamda, büyük ve güçlü potansiyelleri olan bir şehir. Bunların bazıları işlenmiş, belirli bir yol alınmış, bazıları ise maalesef henüz hak ettiği noktada değil. İrili ufaklı sorunlarımız, aşmamız gereken engeller de var. Onun için bazılarına değinmek isterim. Bunları da birlikte aşacağız inşallah. Mesela turizm; tarih, tabiat ve ecdat üzerine düşeni yapmış. Bizlere eşsiz bir miras bırakmışlar. Ihlara Vadisi, Selime Katedrali, Âşıklı Höyük, Somuncu Baba, Taptuk Emre, Yunus Emre, Hasan Dağı, Narlıgöl, Tuz Gölü.  Yılda 1 Milyondan fazla turist ağırlıyoruz. Daha fazlasını ağırlayacak potansiyelimiz de var. Ancak tanıtım, konaklama, gastronomi ve Kalifiye eleman konusunda büyük eksiklerimiz var. Türkiye’de çok iyi bir noktadayız. Birçok ürünün üretiminde ilk on içindeyiz. Et ve süt üretiminde söz sahibi sayılırız. Ancak Türkiye’nin en kurak havzasında yer alıyoruz. Obruk oluşumları artıyor. Tarımda da kalifiye eleman sorunları var. Çoban bulmakta bile güçlük çekiyoruz. Bu sorunların giderilmesi için;  bilinçli sulama, daha az su isteyen alternatif ürünler, farklı sektörlere yönelim gibi tedbirler almalıyız. Örnek olsun diye söylüyorum, kuraklıkla mücadele için, hatıra ormanları oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Aksaray, 1 Milyar 600 Milyon Dolar İhracatı İle Türkiye Yirmi Üçüncüsü Oldu"

Aksaray’ın Organize Sanayi Bölgesinde 15 bin kişi istihdam ettiğini, Türkiye'de 1 milyon 600 milyon dolar ihracatı ile 23. şehir olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, "Genç ve engelli istihdamında Türkiye’de ilk on içindeyiz. Ancak yine kalifiye eleman sorunu yaşıyoruz. Bir de demiryolu ulaşım ağının kurulması gerekiyor. Eğitim, fiziki imkânlarımız Türkiye ortalamasının üstünde, bina, derslik ve öğretmen açığımız yok. Başarı ivmemiz de yukarıya doğru, ancak, daha iyi bir noktada olabiliriz, olmalıyız da. Üniversite, 25 bin öğrencimiz var. Aksaray Teknopark kuruldu. Üretime bilimsel ve teknolojik destek sağlayacak. Sağlık personeli ve tıbbi cihaz varlığımız her geçen gün artıyor. Ancak, sağlık alanında yürümemiz gereken uzun bir yol var. Şehrimizde çok büyük sorunlar yok, huzurlu bir şehir, güvenlik sorunları yaşanmaması için İlave tedbirler de alıyoruz. Mültecilerimiz var. Bu konuda da dikkatliyiz. Gereken tedbirleri alıyor ve takip ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Ortak Sevdamız Aksaray"

Gazetecilere önemli görevler düştüğünü belirten Vali Kumbuzoğlu, "Sizlerin fikirleri ve kalemleri bize daime yol gösterecek. Başta, kendi adıma söylüyorum. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Eksiklerimiz, hatta yanlışlarımız olabilir. Yeri geldiğinde bizi uyarın, hatta eleştirin. Ortak sevdamız Aksaray, ortak paydamız milli ve manevi değerlerimiz, niyetimiz de halis olduktan sonra, kimse gücenmez, alınmaz. Asıl, Aksaray’ın menfaatine olan bir şeyi söylemez, fikirlerinizle toplumu ve bizi aydınlatmazsan iseniz kırılırız. Önümüzde önemli bir seçim süreci var. Farklılıklarımız en büyük zenginliğimizdir. Ben uyum içinde çalışacağımıza inanıyorum. Bu süreçte daha çok efor sarf edecek ve yorulacaksınız. Başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu vesile ile Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tekrar kutluyorum" açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER