© Anadolu Ekspres 2021

AKSARAY-ANKARA KARAYOLUNDA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: ÖLÜ VE YARALILAR VAR! 

Aksaray-Ankara karayolu Acıpınar köyü girişinde, yolcu otobüsü devrildi. Kazada yaralılar ve hayatını kaybedenlerin olduğu öğrenildi.  

Aksaray-Ankara karayolunun 25. Kilometresinde Acıpınar köyü girişinde trafik kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Balıkesir’den Kapadokya’ya ilerleyen yolcu otobüsü, sürücünün kontrolünü yitirmesi sonucunda bariyerlere çarparak devrildi. 

 

6 Yolcu Hayatını Kaybetti 

 

Otobüste 41 yolcu, 1 rehber ve 2 şoför olmak üzere toplam 44 kişi bulunurken, kazanın ardından çok sayıda yolcu yaralandı ve 6 yolcu ise hayatını kaybetti. Olay yerine hızla polis, sağlık ve AFAD ekipleri intikal etti. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapılırken, ardından ambulanslar aracılığıyla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı.  

 

“İlk Tespitlere Göre 6 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti” 

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, olay yerine gelerek konu hakkında açıklamalarda bulunurken, “Balıkesir’den Kapadokya’ya gitmekte olan tur otobüsümüz ileimize 25 kilometre kala Acıpınar’da yolun sağ tarafına devrilmesi suretiyle kaza meydana gelmiştir. İlk tespitlere göre 41 yolcu 1 rehber 2 şoför olduğu tespit edilmiştir. Kaza sonucu maalesef 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Yaralı vatandaşlarımızın sevkini Aksaray devlet hastanemize gerçekleştirdik. Yaralılarımızın durumunu hastanede soracağım, yakınlarıyla görüşeceğiz. Bu konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor. En titiz şekilde soruşturma sonucunda gereğini yapacağız. Her zaman olduğu gibi yolcularımıza ve bütün vatandaşlarımıza, şoförlerimize dikkatli olmaları konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. Bu elim olay sonucunda rahmete yürüyen tüm meftunlara, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER