© Anadolu Ekspres 2021

"Aksaray 18 Bin Yabancıya Ev Sahipliği Yapıyor"

Aksaray Göç İdaresi İl Müdürü Mehmet Servet Yelken kurumun faaliyetlerini anlattı. 2015 yılında teşkilatlanmalarını tamamladıklarını dile getiren Yelken Aksaray’da çeşitli ülkelerden 18 bin yabancı bulunduğunu söyledi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Göç İdaresi İl Müdürü Yelken, Anadolu’nun tarihi boyunca göçmenlere ev sahipliği yaptığını hatırlattığı açıklamasında “Dünyada savaş, zulüm ve yoksulluktan kaçan binlerce insan, insan onuruna yakışır bir hayatın peşinde denizleri, dağları, çölleri, yolları aşmaya çalışıyor. Bugün dünyada kendi topraklarının dışında yaşayan 281 milyon göçmen bulunmaktadır ve 2021 itibariyle dünyada 84 milyondan fazla kişi zorla yerinden edilmiştir. Bu demek oluyor ki zorla yerinden edilme olayları artık dünyadaki insanların %1’inden fazlasını etkilemektedir. Anadolu’muz da tarih boyunca mağdurlara, mazlumlara, insanlara yurt olmuş, milyonlarca göçmene yuva olmuştur. Asya, Avrupa ve Afrika arasında köprü görevi gören Türkiye, göçü en fazla hisseden ülkeler arasındadır.  Ülkemiz bugün 5,2 milyon yabancıya din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın ev sahipliği yapmaktadır. Göç idaresi Başkanlığımız 2013 yılından itibaren göç ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere faaliyetlerine başlamış olup 2015 yılında taşra teşkilatlanmasını tamamlamıştır” dedi.

“Öğrencilerimiz Gönül Elçilerimizdir”

“Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz ilimizde bulunan yabancıların ihtiyaç duydukları hizmetlere daha kolay erişimin sağlanması noktasında, yürütülecek faaliyetlerin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesinde aktif rol oynamaktadır” diyen Yelken “İlimiz Afganistan, Suriye, Irak, İran, Somali, Yemen, Filistin gibi ülkelerden gelen yaklaşık 18 bin yabancıya ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Aksaray Üniversitesinde 60 farklı uyruktan 800’den fazla uluslararası öğrenci bulunmaktadır. Uluslararası öğrencilerimiz dünya ülkeleri ile gönül elçilerimizdir. İlimizde ikamet etmekte olan yabancılar önemli ölçüde sosyo-kültürel ve ekonomik hayata uyum sağlamışlardır.

Bugün ilimizde özellikle 18-64 yaş arası yabancı nüfusun yoğun olduğu görülmektedir. Şehrimizin ekonomik dinamikleri ve yaş dağılımı göz önünde bulundurulduğunda yabancılar çoğunlukla tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinde çalışarak geçimlerini sağlamakta olup ekonomiye önemli katkılar sunmaktadır” ifadelerini kullandı. Dilek Eyüboğlu’nun Özel Haberi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER