© Anadolu Ekspres 2021

6. Kitap Günleri’ni 250 Bin Vatandaş Ziyaret Etti

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Kitap Günleri, 250 bin vatandaşa ev sahipliği yaparken, ulusal ve yerel 30 yazarın söyleşi etkinliğine katılım gösterdi.  

 

Aksaray Belediyesi organizasyonunda düzenlenen Kitap Günleri, 6. kez kapılarını kitapsever Aksaraylılara açtı. Organizasyon boyunca etkinliği 250 bin kişi ziyaret ederken, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Pazar Pazarı fuar alanında 12 Ekim Cumartesi günü başlayan Aksaray Kitap Günleri etkinliği, 20 Ekim Pazar gününe kadar 9 gün boyunca devam etti. Fuar alanı ziyaretçi akınına uğrarken, 250 bin vatandaş, ulusal ve yerel 30 yazarın söyleşi etkinliğine katılım gösterdi. 100 stantta 200 yayınevinin 200 bini aşkın kitabının yer aldığı etkinlikte, 8 çocuk tiyatrosu ve 40 kültürel etkinlik yer aldı. 

“Şehrimiz 9 Gün Boyunca Fikirlerin, Düşüncelerin Konuşulduğu Bir Araştırma Merkezi Haline Geldi”

Aksaray’ın köy, kasaba ve ilçelerinden Kitap Günleri’ne ulaşım desteği de sağlanırken, Belediye Başkanı Dinçer, “Bu yıl Kitap Günleri’nin 6.’sını düzenledik. İlgi çok güzeldi. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi, kitapseverleri 9 gün boyunca fuar alanımızda ağırladık. Ülkemizin en değerli yazarını, şairlerini okurlarıyla buluşturduk. Her gün farklı yazarlarımız söyleşide bulundular. Dolu dolu geçen bir kültürel etkinliği daha geride bıraktık. Kitap Günleri’nde ziyaretçilerimiz sadece kitapları tanımakla kalmadı birbirinden seçkin yazarların söyleşilerine katılarak eğitim, kültür ve güncel olaylar hakkında da bilgi sahibi oldular. Bu nedenle Kitap Günleri’miz sadece bir kültürel etkinlikle sınırlı kalmadı. 9 gün boyunca şehrimiz; sosyal olayların fikirlerin, düşüncelerin, konuşulduğu ve tartışıldığı bir araştırma merkezi haline geldi” açıklamasında bulundu. “Belediyeciliğin sadece yoldan altyapıdan ibaret olmadığını düşünerek kültürel etkinliklerimizle şehrimizi renklendiriyoruz” diyen Dinçer, “Kitap Günleri’mize katılan tüm yazarlarımıza, tiyatro ekiplerimize ve kitapseverlerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda kültürel faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER