© Anadolu Ekspres 2021

1. AKYAMAÇ ALIÇ FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

Aksaray’ın en yüksek noktası olan Akyamaç’ta düzenlenen Akyamaç Alış Festivali yapıldı. Festivalde geleneksel oyunlar, folklor gösterileri ve eğlenceli yarışmalar başta olmak üzere çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma gibi yarışmalara da büyük ilgi gösterildi.

 Bu yıl ilki gerçekleşen 1. Akyamaç Alıç Festivali, büyük ilgi ve coşkuyla gerçekleştirildi. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Belediye Başkanı Yunus Akar, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan, İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan, İl Nüfus Müdürü Bülent Melezdizli, Akyamaç Mahalle Muhtarı Şinasi Melendizli ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, birbirinden güzel anlara şahit olundu.

Geleneksel Oyunlar Oynandı, Yarışmalar Düzenlendi

Festivalde geleneksel oyunlar, folklor gösterileri ve eğlenceli yarışmalar başta olmak üzere pek çok etkinlik gerçekleştirilirken; çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma gibi yarışmalara da büyük ilgi gösterildi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Başkan Dr. Evren Dinçer takdim etti.

“Akyamaç’ımızı Tanıtmak İçin Bu Festivali Düzenledik”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Akyamaç Mahalle Muhtarı Şinasi Melendizli, festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Doğasıyla, kültürüyle, havası ve suyu ile alıcı ve nohutluyla, köy ekmeği ve içerisinde binbir farklı hazine barındıran Akmayıç’ımızı tanıtmak için bu festivali düzenledik. Festivalimizde kültürümüzü yansıtan birçok etkinlik hazırladık. Yöresel lezzetlerimizi festival aracılı ile tekrar tanıtmış olacağız. Festivale desteği için Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e ayrıca teşekkür ederim” dedi.

“Bu Festivalin Gelecek Nesiller İçin Bir Gelenek Haline Gelmesini Temenni Ediyorum”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de festivalde yaptığı konuşmada, “Muhtarımızı tebrik ediyorum. Cesur kararlar alarak mahalle halkı ile bu festivali organize ettiler. Akyamaç’ın alıçları meşhurdur. Alıçlar bu bölgenin dağlarında doğal ortamda yetişiyor. Burada asıl amaç ve gaye birlik ve beraberliğimizim daim olması. Festival aracılığı ile hepimiz aynı yerde aynı anlayışla aynı gönülde buluştuk. Festival ilk olma özelliği ile öne çıkıyor. Bu festivalin gelecek nesiller için bir gelenek haline gelmesini temenni ediyorum” sözlerini kullandı.

Festivalde bölge için önemli yöresel yemekler de tanıtılırken, misafirlere alıç ikram edildi ve Akyamaç’ın kendine özgü yemekleri ziyaretçilere sunuldu. Festivalin sonunda sevilen sanatçı Recep Kaçmaz’ın yöresel türkü ve oyun havaları, festivali şenlendirdi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER